Sinterklaasintocht Schagen nog onbekend, landelijke aankomst 13 november

Algemeen
Sinterklaas komt zaterdag 13 november aan in Nederland. Wanneer hij naar Schagen komt is nog niet bekend.
Sinterklaas komt zaterdag 13 november aan in Nederland. Wanneer hij naar Schagen komt is nog niet bekend. (Foto: PublicDomainPictures)

SCHAGEN - Sinterklaas heeft laten weten dat hij nog niet precies weet wanneer hij in Schagen aankomt. Zodra het schema binnen is, zal hij dit laten weten aan Schager Nieuwsblad en Rodi Schagen. De Goedheiligman zegt wel dat hij op 13 november in Nederland zal aanmeren.

Waar precies, dat houdt hij nog geheim. Dat weet alleen de redactie van Zapp. Zij mogen dan ook live de aankomst en intocht gaan uitzenden. De uitzending begint om 12.00 uur bij Zapp op NPO 3. Zet de pepernoten en warme choco maar klaar en kijk mee. De presentatie is weer in handen van Dieuwertje Blok die je natuurlijk al kent als presentatrice van het Sinterklaasjournaal.

De jaarlijkse uitzending met de naam “De intocht van Sinterklaas” wordt ieder jaar op zaterdagmiddag uitgezonden. Dit is al zo sinds 1952 en zal ook zo zijn in 2021. Het is tegenwoordig eigenlijk altijd op de eerste zaterdag na Sint Maarten. Op het digitale themakanaal Z@ppelin 24 en op zappelin.nl is de intocht met gebarentolk te volgen.