Hier kun je zwemmen in Schagen en omgeving

Algemeen
Zwembad Waarland.
Zwembad Waarland. (Foto: Archief RM)

SCHAGEN – De warmte is terug in Nederland, dus willen we massaal het water in. Een meertje, het zwembad of toch het strand? In Schagen en omstreken zijn genoeg mogelijkheden. We zetten de leukste plekken voor je op een rijtje.

Zwembad Waarland

Zwembad Waarland is in 1947 door veel vrijwilligers eigenhandig uitgegraven uit wat oorspronkelijk een stuk moeras was. Inmiddels beschikt dit zwembad over een natuurbad, een verwarmd chloorbad en een peuterbad. Je kunt er flink baantjes trekken en volop spelen. Er is ruimte genoeg om tot rust te komen in de ligweide. Spring van de duikplank, klauter op de opblaasspin of sjoef van de glijbaan af.

Zwembad De Veersloot

Aan de rand van Dirkshorn ligt Zwembad De Veersloot waar al 50 jaar zwemplezier wordt beleefd. De twee baden zijn verwarmd en ook hier is een glijbaan te vinden. Kom tot rust in de ligweide en geniet van de zon terwijl de kids aan het spelen zijn. In het peuterbad is volop speelplezier te beleven voor de allerkleinsten.

Strandje De Wiel

Strandje De Wiel in Schagen ligt naast het gelijknamige zwembad. Het strandje is ideaal om de warme temperaturen te ontvluchten. Lig in de zon, bouw zandkastelen of neem een aanloop om vervolgens in het water te plonzen. Een work-out doen op het strandje kan natuurlijk ook, een duik om af te koelen is dan dichtbij.

Maarten van der Weijdenbad

In 1987 haalde Maarten van der Weijden zijn A-diploma in zwembad Geestmerend, op de grens van Tuitjenhorn en Warmenhuizen. In 2008 werd hij olympisch kampioen op de tien kilometer openwaterzwemmen. Het buitenzwembad, dat al ruim 45 jaar in de zomermaanden zwemplezier biedt, is sinds 206 vernoemd naar de kampioen. Het heeft twee verwarmde zwembaden, een grote glijbaan en een diep bad. Met een ruime ligweide en speeltoestellen hoeft niemand zich te vervelen.

Zwemplezier in de omgeving

Ook in de gemeente Hollands Kroon heb je diverse plekken waar je een heerlijke plons kunt nemen. Buitenzwembad De Rijd in Nieuwe Niedorp is een dag vol plezier voor jong en oud. Met het diepste bad van de regio (bijna vier meter) en een 25 meter lang instructiebad met glijbaan verveel je je hier geen moment. In Natuurzwembad ‘Petje in Zijdewind is er een plek gecreëerd waar je altijd in de luwte zit. Het is er kleinschalig met veel overzicht. De kinderen kunnen klimmen en klauteren op de opblaasbare spin, een sprong maken van de duikplank of spelen in het aangelegde zand. En last but not least Lutjestrand. Het recreatiestrandje ligt aan het Amstelmeer in de Kop van Noord-Holland. Het strand heeft een kitesurf-, windsurf- en zandstrand. Op het zandstrand staan speeltoestellen voor verschillende leeftijden. Lutjestrand is de perfecte plek om te recreëeren of voor het watersporten. Het kan hier allemaal!

Zwemmen in de zee

Langs de kustlijn van de Noordzee liggen de brede en schone stranden van Callantsoog, Groote Keeten, Petten en Sint Maartenszee. In deze badplaatsen kun je heerlijk een dagje naar het strand en de omgeving ontdekken. En goed om te weten: je parkeert gratis. In het hoogseizoen kan het soms lastig zijn om een parkeerplek te vinden, maar je kunt natuurlijk ook met het openbaar vervoer, de fiets of scooter toeren naar een van deze badplaatsen.