Gemeenteraadsverkiezingen Schagen 2022: Rubriek vijf vragen aan...

Algemeen
Vera van Vuuren, lijsttrekker van de PvdA in de gemeente Schagen.
Vera van Vuuren, lijsttrekker van de PvdA in de gemeente Schagen. (Foto: PvdA Schagen)

SCHAGEN - Met nog ruim 4 weken tot aan de gemeenteraadsverkiezingen stellen we in Schager Nieuwsblad alle lijstrekkers van de partijen voor. Deze keer is dat Vera van Vuuren van de PvdA Schagen.

1 Personalia: Wie ben jij, waar woon je en waarom ben jij lijsttrekker? Ik ben Vera van Vuuren en ik ben voor verandering, verantwoordelijkheid en verduurzaming. Ik ben al vele jaren politiek actief en heb altijd een sterk het gevoel gehad dat ik het verschil wilde maken. Daarom ben ik lijsttrekker van de Partij van de Arbeid. Ik sta voor sociaal en gelijkheid, omdat het gaat om een goede balans van kansen voor iedereen: De sterkste schouders kunnen het zwaarste dragen. Ook zorg voor diegene die het niet zelf redden, en waarbij de positie van vrouwen er toe doet. Samen wil ik voor een betere wereld gaan, te beginnen in Schagen. Schagen is uniek qua ruimte, landschap en duurzaamheid. Als bewoonster van het historische landgoed het Wildrijk in Sint Maartensvlotbrug geniet ik daar al met volle teugen van en dat willen we voor de hele gemeente versterken.

2 Wat zijn de hete hangijzers van de gemeente Schagen?

Te weinig sociale huur- en koopwoningen , juist voor 1 en 2 personen , starters en ouderen

Energiearmoede, te weinig betaalbare groene energie

Bureaucratie in de zorg en in de bijstand, de mens niet centraal.

3 Stel jouw partij komt als winnaar uit de bus, wat willen jullie als eerste aanpakken?

Veel meer betaalbare woningen, koop en huur. We maken een inhaalslag van 500 nieuwe woningen per jaar. Zelfbewoningsplicht en zelfbouwen zijn hierbij van belang. Ook de bestaande woningen willen we aanpakken met isolatie, zodat de hoge energielasten verminderen.

4 Welke fouten wil jij met de partij de komende jaren niet maken?

Geen ruimte bieden voor massatoerisme, niet meer maar betere voorzieningen. Geen kaalslag, meer ruimte voor natuur, en duizenden bomen planten.

5 waarom wil jij dat kiezers op jou/jouw partij, stemmen?

We bevorderen gelijke kansen voor iedereen door bijvoorbeeld de aanpak van slecht kunnen lezen en schrijven , ook digitaal. En dat iedereen mee kan doen aan sport, cultuur en kunst. We zijn voor vergroening van de gemeente, qua energie en qua natuur. We willen meer ruimte voor de fiets- en voetganger met betere fiets- en voetpaden , een doorfietsroute van Schagen en Alkmaar en vaker het historisch centrum van Schagen autovrij. De 500 woningen per jaar natuurlijk niet te vergeten.