Gemeenteraadsverkiezingen Schagen 2022; vijf vragen aan...

Algemeen
Merieke Bredewold, lijsttrekker van Wens4U.
Merieke Bredewold, lijsttrekker van Wens4U. (Foto: Wens4U)

SCHAGEN - Met nog ruim 3 weken tot aan de gemeenteraadsverkiezingen stellen we in Schager Nieuwsblad alle lijstrekkers van de partijen voor. Deze keer is dat Merieke Bredewold van Wens4U.

Personalia. Ik ben Merieke Bredewold (57) geboren en getogen in (stad) Schagen. Getrouwd met Marcel Cornelisse. Wij wonen in de mooie wijk Waldervaart en hebben drie dochters. Na de moeilijke corona periode wil ik heel graag als lijsttrekker de kar trekken om het verschil voor de inwoners te kunnen maken en me in te zetten voor een samenleving die omziet naar elkaar..

Wat zijn de hete hangijzers? De hete hangijzers zijn; wonen in Schagen met het enorme tekort aan betaalbare woningen, zowel koop als huur. Wens4u wil dat er meer gekeken wordt naar mogelijke alternatieven als Tiny-houses en waterwoningen maar ook zelf-bouwen en erfpacht mogen meer aandacht krijgen. Participatie is ook een heet hangijzer. Er wordt gezegd naar de inwoner te luisteren maar de communicatie is erg slecht. Dit moet beter en anders. En niet alleen voor de vorm.

Stel jouw partij komt als winnaar uit de bus, wat willen jullie als eerste aanpakken? .Het bouwen van sociale huurwoningen voor de sterk groeiende groep alleenstaanden en mensen met een bescheiden inkomen willen wij als eerste aanpakken. En een woonzorgvisie om praktisch en pragmatisch aan de gang te kunnen gaan in allerlei samenwerkingsvormen. Maar ook een goede langetermijnvisie voor sport en bewegen en een armoedebeleid gericht op werkende wil Wens4U graag realiseren. En het is ook van belang dat er een nota dierenwelzijn komt.

 Welke fouten wil jij met de partij de komende jaren niet maken? Wij willen niet de fout maken dat de communicatie met de inwoners verdeeldheid en tweespalt veroorzaakt omdat de participatie niet serieus wordt genomen. En we willen innovatieve en creatieve oplossingen om duurzaamheid en vergroenen waar mogelijk benutten.

Waarom wil jij dat kiezers op jou/jouw partij, stemmen?  Een stem op Wens4U is een stem op een sociale en groene ,gelukkige toekomstgerichte koers. Voor voldoende betaalbare woonruimte voor elke beurs en een vitaal platteland. Samen met de inwoner willen wij werken aan een sportieve en gezonde samenleving waarin iedereen mee kan doen. Waar dierenwelzijn ook belangrijk is. En waar we armoede zullen bestrijden.