Gemeenteraadsverkiezingen Schagen 2022: 5 vragen aan...

Politiek
Perry Vriend, lijsttrekker van Seniorenpartij Schagen.
Perry Vriend, lijsttrekker van Seniorenpartij Schagen. (Foto: Seniorenpartij Schagen)

SCHAGEN - Met nog ruim 2 weken tot aan de gemeenteraadsverkiezingen stellen we in Schager Nieuwsblad alle lijstrekkers van de partijen voor. Deze keer is dat Perry Vriend van Seniorenpartij Schagen.

1 Personalia.

Mijn naam is Perry Vriend (fractievoorzitter Seniorenpartij Schagen) geboren in Hoorn op 21-09-1948 en opgegroeid in Alkmaar. Inmiddels 52 getrouwd met Ria en samen hebben we een dochter en een zoon en 4 kleinkinderen. Ik ben lijsttrekker omdat ik het belangrijk vind om de grote groep senioren, te vertegenwoordigen in de Schager raad.

2 Wat zijn de hete hangijzers van de gemeente Schagen?

De woningbouw: meer woningen voor starters en senioren (knarrenhofjes) bij voorkeur in het centrum van Schagen en in alle kernen waar er behoefte is om de doorstroming te bevorderen. Energievoorziening: Wij begrijpen dat er qua de energievoorziening e.a. moet veranderen, alleen denken wij dat het noodgedwongen in een rustig tempo uitgevoerd zal moeten worden omdat de infrastructuur onder de grond lang niet voldoende is om alle plannen uit te voeren. Nu is het al zo dat er grote hoeveelheden zonnepanelen niet aangesloten kunnen worden omdat het net vol is. Wel kunnen we beginnen met isoleren en het verduurzamen van woningen, dus moeten wij als gemeente subsidies beschikbaar stellen om dit voor de inwoners mogelijk te maken. Ook willen wij bij de maatregelen aangaande de energiestrategie een goede participatie toepassen, en bij ingrijpende maatregelen zoals van het gas af het burgerberaad instellen.                     

3 Stel jouw partij komt als winnaar uit de bus, wat willen jullie als eerste aanpakken?

Woningbouw achterstallig onderhoud aan de fietspaden trottoirs en wegen aanpakken om zo veilig mogelijk over straat te kunnen. Heldere participatie inzetten met een duidelijke omschrijving van wat er van de deelnemer wordt verwacht en wat er met de uitkomst wordt gedaan. Het terugbrengen van het ouderenpakket, maar ook het introduceren van de Belbus zoals in Holland Kroon, zodat de vervoersproblemen tot het verleden gaan behoren, het 2 x per jaar introduceren van een feestmiddag voor huwelijks jubilarissen van af 50 jaar getrouwd.

4 Welke fouten wil jij met de partij de komende jaren niet maken?

Geen fouten maken in het Participatietraject dat o.a. burgers gehoord worden maar er niets mee wordt gedaan. Bij hele belangrijke zaken als college niet je eigen mening doordrukken maar luisteren naar de dorpsraden en de burgers.

5 waarom wil jij dat kiezers op jou/jouw partij, stemmen?

Wij zijn er voor de jongeren en de senioren, wij veel levenservaring hebben en dat we mensen die met vragen zitten persoonlijk bezoeken en behulpzaam zijn bij het oplossen van het probleem. Zorgen voor voldoende woningen voor ouderen zodat er doorstroming komt voor jongeren.