Gemeenteraadsverkiezingen 2022 Schagen: Vijf vragen aan...

Algemeen
Lars Dignum, lijsttrekker bij JessLokaal
Lars Dignum, lijsttrekker bij JessLokaal (Foto: JessLokaal)

SCHAGEN - Met nog 2 weken tot aan de gemeenteraadsverkiezingen stellen we in Schager Nieuwsblad alle lijstrekkers van de partijen voor. Deze keer is dat Lars Dignum van JessLokaal.

1 Personalia: Wie ben jij, waar woon je en waarom ben jij lijsttrekker?
Mijn naam is Lars Dignum uit Warmenhuizen. Ik ben voor het eerst lijsttrekker namens JessLokaal nadat Hans Kröger zijn afscheid heeft aangekondigd. We zijn een actieve, brede lokale partij. Mijn tomeloze energie en de wil om overal het naadje van de kous te willen weten, zullen zeker geholpen hebben om lijsttrekker te worden.

2 Wat zijn de hete hangijzers van de gemeente Schagen?
Woningnood & Onderhoud openbaar gebied (groen, fietspaden, wegen en stoepen)

3 Stel jouw partij komt als winnaar uit de bus, wat willen jullie als eerste aanpakken?
Het budget van het openbaar gebied is onvoldoende. Met het huidige beleid is het budget pas in 2027 in evenwicht. Het onderhoud zal dan nog steeds ondermaats zijn omdat we nu nog elk jaar een achterstand opbouwen. Wij zijn de enige partij die concrete voorstellen doet in het verkiezingsprogramma. Dit willen we betalen door geen nieuwe wegen en fietspaden aan te leggen totdat het budget in evenwicht is. Daarnaast gaan we ervoor zorgen dat er relatief veel meer kleine woningen in woonplannen komen. Goedkope, kleine woningen zodat we meer woningen kwijt kunnen op de beperkte ruimte die we krijgen om te bouwen.

4 Welke fouten wil jij met de partij de komende jaren niet maken?
Wij zijn geen partij die iedereen naar de mond praat. Politiek bestaat uit keuzes maken met een bepaald budget. Het is belangrijk helder te maken voor welke keuzes je staat. We kunnen niet alles, ons zul je dan ook niet kunnen betrappen op beloftes die we niet waar kunnen maken.

5 waarom wil jij dat kiezers op jou/jouw partij, stemmen? We zijn een actieve partij die vol op de inhoud zit en keuzes durft te maken in plaats van overal beloftes in doet. We zijn kritisch, niet in de laatste plaats op onszelf waardoor we alleen maar sterker worden. Naast kritisch zijn we wel constructief. Zo bereik je het meest.