Gemeenteraadsverkiezingen Schagen 2022: Vijf vragen aan...

Algemeen
Angelique van Wijk, lijsttrekker van VVD Schagen.
Angelique van Wijk, lijsttrekker van VVD Schagen. ((Foto: aangeleverd ))

Nog een halve week te gaan en de gemeenteraadsverkiezingen 2022 in Schagen vinden plaats. Elke week stellen wij lijsttrekkers voor van de partijen die meedoen. Deze week is het Angelique van Wijk van VVD Schagen.

1 Personalia: Wie ben jij, waar woon je en waarom ben jij lijsttrekker?
Zevenenveertig jaar geleden werd ik geboren in een ondernemersgezin in Schagerbrug. Het is nog steeds de plek waar ik samen met mijn gezin woon en mijn marketing- en communicatiebureau run. Ik vind het fijn om onder de mensen te zijn en een bijdrage te leveren aan de maatschappij. De VVD is een doortastende club, geen prietpraat. De kandidaten vroegen mij om lijsttrekker te worden. Met hun steun doe ik dat met trots.

2 Wat zijn de hete hangijzers van de gemeente Schagen?
Er gaat heus veel goed, dat moet zo blijven. Sommige zaken moeten aangepakt: woningbouw, verkeersveiligheid, de zorg voor elkaar en de openbare ruimte verdienen inzet en aandacht. Een heet hangijzer is de financiële positie van onze gemeente.

3 Stel jouw partij komt als winnaar uit de bus, wat willen jullie als eerste aanpakken?
De huidige coalitie ‘CDA, PvdA, Jess’ laat een begrotingstekort van 2,6 miljoen euro en een Algemene Reserve achter waar je nauwelijks een brug van kunt repareren. Het geld is dus op. De VVD wil de belasting niet verhogen. We kijken waar ‘rek’ in de begroting zit. Dan weten we hoeveel geld er is om bv. stoepen en straten mee op te knappen. Verder gaan we aan de slag met het bouwen van behoeftegerichte en betaalbare woningen. Sommigen plannen liggen ruim tien jaar op de plank. We hebben locaties op het oog, daar werken we aan met onze provinciale VVD-collega’s. Ook de opvang van oorlogsvluchtelingen uit onze regio moet handen en voeten krijgen.

4 Welke fouten wil jij met de partij de komende jaren niet maken?
De VVD heeft zich gestoord aan het feit dat gemeentelijk onroerend goed voor een appel en een ei werd verkocht met voorwaarden die de wenkbrauwen deden fronsen. De VVD gaat voor heldere wederzijdse verwachtingen, duidelijke communicatie en transparante afspraken.

5 Waarom wil jij dat kiezers op jou/jouw partij, stemmen?
De gemeentelijke portemonnee is leeg en er liggen taken te wachten. Er komen ook factoren op ons af: woningnood, energie, vergrijzing, klimaat, duurzaamheid. Dat vraagt om een stabiele, degelijke partij met bestuurlijke ervaring. Die realistische afwegingen maakt en de financiële balans op orde brengt. Geen loze beloften. Dat biedt de Schager VVD, samen met onze collega’s bij provincie en Rijk. We lieten het eerder zien. Samen kunnen we alles wat een lokale partij kan én meer.