Ondertekening overeenkomst nieuw clubhuis scoutinggroep Aquarius

Algemeen
De papieren zijn ondertekend. De club is weer een stapje verder naar een nieuw clubhuis.
De papieren zijn ondertekend. De club is weer een stapje verder naar een nieuw clubhuis. (Foto: Pierre Mettes)

DIRKSHORN - Zaterdag 2 april hebben wethouder Joke Kruit en scoutinggroep Aquarius Dirkshorn een overeenkomst ondertekend voor de realisatie van een nieuw clubhuis voor scoutinggroep Aquarius Dirkshorn.

Financiering

Het huidige clubhuis van de scoutinggroep is in slechte staat, waardoor de veiligheid van de kinderen en jongvolwassenen die er komen niet langer is gegarandeerd.
Op 15 februari 2022 is de gemeenteraad akkoord gegaan met de medefinanciering van een nieuw clubhuis. De gemeente heeft toegezegd 2/3 van het nieuwe clubhuis te financieren, op voorwaarde dat scoutinggroep Aquarius Dirkshorn zelf 1/3 bijlegt.

Ondertekening

Wethouder Joke Kruit heeft vandaag namens de gemeente haar handtekening gezet onder de overeenkomst voor het nieuwe clubhuis. ‘Het is van belang dat alle scouts veilig kunnen blijven deelnemen aan de scoutingactiviteiten. Bovendien is de verwachting dat met een nieuw onderkomen de scoutinggroep kan groeien in ledenaantal.’

Scoutinggroep Aquarius is een scouting waterwerkgroep, voor kinderen en jong-volwassenen van 7-21 jaar (en ouder). De groep is opgericht op 1 september 1981 gevestigd. Sinds 1 januari 2013 valt de groep onder de gemeente Schagen.

Inzamelingsactie

Nu de gemeente financiering toegezegd heeft, is de scoutinggroep gestart met een inzamelingsactie: https://steunactie.nl/actie/nieuw-clubhuis-scouting-aquarius.