Gemeenteraadsverkiezingen Schagen 2022: Rubriek Vijf vragen aan...

Politiek
Wim Rijnders, lijsttrekker van SP.
Wim Rijnders, lijsttrekker van SP. (Foto: SPA Schagen)

SCHAGEN - Met nog ruim 4 weken tot aan de gemeenteraadsverkiezingen stellen we in Schager Nieuwsblad alle lijstrekkers van de partijen voor. Deze week is dat Wim Rijnders van de SP.

1. Personalia: 

Wim Rijnders, 77 jaar, gehuwd , vier kinderen. Woon 17 jaar in Groote Keeten. Ik heb een universitaire studie Cultuur, organisatie en management gedaan. Ik ben lijsttrekker omdat ik een actieve bijdrage wil leveren aan het socialer worden van de gemeente Schagen. Wil er aan bijdragen dat Schagen een gemeente is waarbij Participatie en inspraak er echt toe doe er echt naar burgers geluisterd wordt en inspraak en participatie geen populistische kreten zijn.

2. Wat zijn de hete hangijzers van de gemeente Schagen? 

De woningbouw schiet ernstig tekort. Ondanks alle mooie voornemens zijn de woningbouwambities de laatste jaren niet behaald. Aan sociale woningbouw en bouw voor senioren is een is een groot tekort. Er is o.a een schreeuwende behoefte aan betaalbare senioren woningen met zorg op afroep terwijl er voor senioren niet gebouwd wordt. Wil wonen in recreatiewoningen toestaan. 

3. Welke fouten wil jij met de partij de komende jaren niet maken? 

Participatie en inspraak faalt op een enkele uitzondering na. Bij Jeugd en jongeren reageert de gemeente alleen bij incidenten. Er is geen jeugdbeleid en jeugdhonken ontbreken.

4. Stel jouw partij komt als winnaar uit de bus, wat willen jullie als eerste aanpakken? 

De wethouder loopt teveel aan de leiband van de grote projectontwikkelaars. De SP Schagen wil vertraging van de bouw van dure woningen en een grote versnelling in het sociale segment ten behoeve van senioren, starters en jongeren. Ontwikkeling “knarrenhof” voortvarend oppakken. Ondersteunen en stimuleren zelfbouw door inwoners, regelingen treffen waardoor koopwoningen voor starters betaalbaarder worden (erfpacht, uitgestelde grondaankoop).

5. waarom wil jij dat kiezers op jou/jouw partij, stemmen? 

SP Schagen is een sociale en lokale partij, de enige echt linkse partij in de raad. Altijd kritisch, maar ook constructief met goed onderbouwde en haalbare standpunten. Een stem op de SP is een stem voor sociale rechtvaardigheid, armoedebestrijding, betaalbare huisvesting en een modern jeugd- , jongeren- en ouderenbeleid.