Groepsdruk groot onder jongeren.
Groepsdruk groot onder jongeren. (Foto: Rodi Media)

Alcohol- en drugsgebruik en groepsdruk

GROOTEBROEK - Wat is een goede manier om met je kinderen te praten over het gebruik van alcohol en (soft)drugs en de gevolgen hiervan? Dinsdag 4 december is er een thema-avond over groepsdruk.

Alcohol- en drugsgebruik onder jongeren is een actueel, en voor veel ouder(s)/verzorger(s) ook een lastig, thema. Hoe maak je je kind weerbaar tegen groepsdruk met betrekking tot het nuttigen van alcohol en het gebruik van (soft)drugs? De oudervereniging van het Martinuscollege in Grootebroek organiseert dinsdag 4 februari een thema-avond met dit thema.

Scenes uit de praktijk

De oudervereniging organiseert jaarlijks een thema-avond met een, voor ouder(s)/verzorger(s) van tieners, actueel thema. De thema-avond van dit jaar wordt verzorgd door Helder Theater in samenwerking met de Brijder Stichting. Helder Theater speelt scènes uit de praktijk na en deze worden afgewisseld met stukjes theorie. Bezoekers krijgen praktische tips en handvatten om met hun kind in gesprek te gaan over alcohol en (soft)drugs. Natuurlijk is er ook ruimte voor het stellen van vragen en is een medewerker van de Brijder stichting aanwezig.

Avond bijwonen?

Belangstellenden zijn van harte welkom om de thema-avond bij te wonen. Martinuscollege, De Aanloop 6 in Grootebroek. Ontvangst vanaf 19.00 uur en aanvang 19.30 uur tot ongeveer 21.15 uur. Gratis entree.

Meer berichten