Sportmannen Glenn de Blois, Dylan Hoogerwerf en Ruben Rolvink genomineerd

Algemeen
Ruben Rolvink is, net als zijn broer, genomineerd voor een prijs.
Ruben Rolvink is, net als zijn broer, genomineerd voor een prijs. (Foto: PR)

Snowboarder Glenn de Blois, shorttracker Dylan Hoogerwerf en atleet Ruben Rolvink  zijn genomineerd voor de Westlandse Sportprijzen in de categorie ‘sportman’. Eerder werden al de genomineerde sportvrouwen en de genomineerde talenten, g-sporters en coaches onthuld. De nominaties zijn gebaseerd op de sportprestaties van 1 december 2020 tot en met 1 december 2021. De prijzen worden uitgereikt tijdens het Westlandse sportgala op donderdag 27 januari 2022. 

Glenn de Blois (26 jaar, De Lier) won goud op de goud in het snowboardcrossen op de World Cup Snowboard in Chiesa Valmalenco te Italië in januari. Ook heeft hij zich geplaatst voor de Olympische Spelen van dit jaar.

Dylan Hoogerwerf (26 jaar, Wateringen) won in januari tweemaal goud; één keer op het NK allround en één keer met de Shorttrackaflossing op het EK.

Ruben Rolvink (19 jaar, Naaldwijk) won houd op het NK Discuswerpen in juni, nogmaals goud op het NK discuswerpen in de klasse A-junioren  U18/20 in september en zilver op het NK Kogelstoten in dezelfde klasse. Ook is hij als junior NL kampioen Discus bij de senioren geworden met een worp van 59.18 meter. Hij verbeterde het U20 Nederlands record met ruim vijf meter door de discus 68,67 meter ver te werpen. Ruben staat op de 3e plaats op de wereldranglijst in deze categorie (junioren).

Hij is de ‘grote broer’ van Yannick, die kans maakt op de talentenprijs.

De genomineerde sporters zijn verrast met de nominatie door de WOS, de uitzendingen van de Westlandse sportprijzen 2021 zijn in de weekends van 14 t/m 17 januari en 21 t/m 24 januari 2022.

De uitreiking van de Westlandse sportprijzen op 27 januari 2022 wordt live uitgezonden via WOS-TV aanvang 20.00 uur. Een compilatie wordt in het weekend uitgezonden vanaf 28 januari.

Glenn de Blois werd mede genomineerd omdat hij naar de Olympische Spelen mag.
Dylan Hoogerwerf won goud op het NK en op het EK.