(Foto: aangeleverd)

Zaans Cultuurweekend viert rijke cultuur

ZAANSTREEK - Het Zaans Cultuurweekend op 9 en 10 november geeft het startschot voor twee maanden extra aandacht voor de rijke cultuur in de Zaanstreek. Het weekend wordt georganiseerd door Stichting Marketing Zaanstreek samen met bijna 25 culturele organisaties en maakt het aantrekkelijk nieuwe culturele plekken en initiatieven te ontdekken.

Zowel bekende locaties als het Zaantheater en het Zaans Museum tot kleinschalige culturele initiatieven doen mee. Tijdens het Zaans Cultuurweekend organiseren ze extra activiteiten, waarvan de meeste gratis of voor een speciale prijs zijn te bezoeken. Het Cultuurweekend luidt tevens een spaaractie in waarbij je in november en december een Cultuurstempel spaart. Volle spaarkaarten geven kans op het winnen van mooie cultuurprijzen.

Op Zaans.nl zijn alle extra activiteiten, uitleg over de spaaractie, de prijzen en deelnemende organisaties te vinden. Miranda van Oostrom van Marketing Zaanstreek: 'Er gebeuren hier heel bijzondere dingen. Kijk alleen al naar de Westzijderkerk die als Cultureel Centrum Bullekerk een nieuw leven kreeg. Wij hopen dat alles bij elkaar een hartelijke uitnodiging vormt aan alle Zaankanters om kennis te maken met de culturele plekken en initiatieven die ze nog niet kennen.'

Aan het Zaans Cultuurweekend en de Stempel-spaaractie doen mee: Artzaanstad, Cultureel Centrum Bullekerk, Concert aan de Zaan, Czaar Peterhuisje, filmtheater De Fabriek, FluXlab FluXus, Buurttuin Poelenburg 'De Groene Oase', De Groote Weiver, De Hellema, Het HEM, Hembrug Museum, Honig Breethuis, De Hooimaker, Het Jisperhuisje, De Kuiperij, Monet in Zaandam, Pathé Zaandam, PLAY room, Vermaning Zaandam, Het Wevershuis, Zaans Groen, Zaans Museum en het Zaantheater.

Meer berichten