‘Streven naar wereld waarin wij welvaart delen’

Algemeen
Twintig jaar activiteiten, twintig jaar op de bres om de wereld een stukje mooier te maken en mensen te verbinden.
Twintig jaar activiteiten, twintig jaar op de bres om de wereld een stukje mooier te maken en mensen te verbinden. (Foto's: aangeleverd)

ASSENDELFT – Met de Diya als logo – de typisch Indiase brandende lamp - en onder het motto A Shine of Brightness and Happiness is de stichting Indian Light Foundation, Vondelpark 20 in Assendelft, al twintig jaar actief om organisaties, bedrijven en mensen op een duurzame manier met elkaar te verbinden.  

Stichting Indian Light Foundation uit Assendelft bestaat twintig jaar

De stichting is door mevrouw Anita Hanoeman opgericht in 2000 ter nagedachtenis van haar vader Chanderbalie Hanoeman. “Onze (groot)vader was een sociaal persoon en vond maatschappelijke participatie belangrijk. Hij kon gemakkelijk contact leggen, zowel nationaal als internationaal. Hij is onze inspiratie om iets te betekenen voor de gemeenschap”, vertellen de bestuursleden Anita, Ragina, Premila, Merel, Jacqueline en Divya.

Projecten

“Wij zijn actief op sociaal- maatschappelijk gebied en hebben tot nu een reeks van projecten in India en Suriname gerealiseerd. Wat wij ook mogelijk hebben gemaakt is op het gebied van integratie en participatie van verschillende groepen in Nederland”, aldus Radjin Goedan die de perscontacten voor zijn rekening neemt.

Positieve bijdrage

“Dankzij de waardevolle inzet van onze vrijwilligers, donateurs, de samenwerkende plaatselijke organisaties zijn we uitgegroeid tot een organisatie die een positieve en blijvende bijdrage levert aan het leven van zo veel vrouwen en kinderen in India en Suriname. Onze doelstelling is vrouwelijke ondernemerschap en kindereducatie te stimuleren en te ondersteunen. Wij hebben tot nu toe vele projecten kunnen uitvoeren die echt het verschil maken voor mensen die tussen wal en schip vallen. Kortom, wij streven naar een wereld waarin wij onze welvaart delen, met ruimte voor diversiteit voor een bloeiende gemeenschap.”

India Day Holland

De stichting heeft geen leden maar wel  1500 volgers op sociale media. Lokaal naar buiten treden is gedaan tijdens India Day Holland. Die werd in het Zaantheater gehouden.  Het evenement was bedoeld om autochtonen en allochtonen met elkaar te verbinden en kennis te nemen van elkaars cultuur, zang, muziek, kunst etc. Inmiddels is de India Day Holland tien jaar gehouden op verschillende plaatsen.

Vrijwilligers gevraagd

“Wij kunnen meer vrijwilligers uit de buurt gebruiken zodat we onder meer voor mensen die zich eenzaam voelen iets kunnen betekenen”, roept Radjin Goedan op.

Samenwerking

Het netwerk van de Indian Light Foundation is krachtig, korte lijnen, veel impact en duurzaam en werken altijd met lokale partners.

“Wij bedanken diep uit de grond van ons hart aan iedereen die in welke vorm dan ook hun bijdrage hebben geleverd. We hopen dat we de komende twintig jaar op uw steun kunnen rekenen. Alleen samen maken we het verschil!”

Zie ook www.indianlightfoundation.org