Bianca van der Veen in haar mooie pedicuresalon.
Bianca van der Veen in haar mooie pedicuresalon.

Nieuwe pedicure in Zaandijk: 't Zaanse Voetpad

  Bedrijf in Beeld

ZAANDIJK – Ze ging in dienstverlening 'van top naar teen': Bianca van der Veen. Deze maand opende ze, na jarenlang gewerkt te hebben als kapster in een eigen zaak, haar pedicure-praktijk. Toepasselijk genaamd 't Zaanse Voetpad als speelse verwijzing naar het Schoolpad 8 waar de salon is gevestigd.

"Ik heb het vak pedicure altijd leuk gevonden", zegt de 38-jarige onderneemster. "Als kapster met mensen omgaan is plezierig. Maar als pedicure kun je iemand die pijnklachten heeft echt helpen. Daarnaast had ik de wil en behoefte wat nieuws te leren."

Provoet erkend

Bianca ging daarbij niet over één nacht ijs. Zo volgde ze eerst de opleiding tot erkend pedicure aan de Haarlemse Academie. "Hier heb ik het branche-diploma pedicure behaald, erkend door ProVoet. Tegelijk leer ik nu door voor het branchediploma medisch pedicure. Zo kunnen straks ook mensen bij mij terecht met medische voetklachten. Al is een pedicurebezoek echt niet alleen weggelegd voor ouderen. Ook mensen die lang op hun voeten staan als kok, winkelpersoneel etc. kunnen voetklachten krijgen. Die ik vervolgens kan verhelpen. Waarbij klanten die een medische aantekening hebben, hun behandeling vergoed kunnen krijgen. Dit hangt natuurlijk af van de individuele zorgverzekeraar en het zorgprofiel."

Specialisatie

Met het vakdiploma medische pedicure op zak is 't Zaanse Voetpad straks ook het adres voor mensen met de diabetische, reumatische, spastische, oncologische en verwaarloosde voet. "Verder zal ik mij specialiseren in nagelreparatie, orthesiologie, antidruk-techniek en nagelregulatie-techniek", zegt de ambitieuze Zaanse onderneemster.

'Pediwol'

Het spreekt voor zich dat hygiëne centraal staat in de praktijk. Tegelijk ademt de pedicuresalon het 'Bianca-sfeertje': gezellig en sfeervol! In de praktijk wordt gewerkt met producten van het merk HFL Laboraties. "Tip voor de wintersporters: ik verkoop ook 'Pediwol'. Ideaal tegen druk en wrijving in ski- en wandelschoenen", zegt Bianca.

Goed om te weten: de praktijk is gevestigd in het pand van Autoservice Jan Schenk (de man van Bianca). De openingstijden zijn dinsdag van 09.00 tot 16.00 uur en woensdag van 09.00 tot 16.00 uur. Bianca van der Veen werkt op afspraak en is te bereiken onder 06 - 81 64 50 14.

Meer berichten