Nigel Lloyd motiveert darters tijdens marathon Hekelingen

Sport
Nigel Lloyd, ontspannen met handen in de zak, moedigt de darters aan op de 24-uurs marathon in Hekelingen.
Nigel Lloyd, ontspannen met handen in de zak, moedigt de darters aan op de 24-uurs marathon in Hekelingen. (Foto: Patrick Wanders)

Zelf deed hij deze keer niet mee. Nigel Lloyd had zich in een kwalificatietoernooi weten te plaatsen voor de Modus Super Series, een toernooi in Engeland dat de hele week op YouTube te zien was via een live stream, en daar dartte hij vijf dagen lang.

Door Kor Kegel

Omdat hij binnenkort weer naar Engeland moet, besloot de Rozenburger ditmaal maar niet mee te doen aan de vijftiende dartmarathon in Hekelingen, afgelopen weekend. 

‘Hij was wel mentaal aanwezig’

Hij was wel mentaal aanwezig om de deelnemers aan te moedigen. 

De 24-uurs marathon begon vrijdag om 19.00 uur en een etmaal later stonden de 36 koppels nog op de been. Organisator Jan van Eck had met de marathon in het Dorpshuis Hekelingen 11.500 euro bijeen weten te brengen voor goede doelen. Het werd verdeeld over Stichting Ambulancewens, hospice De Waterlelie in Spijkenisse en Stichting Samen voor Elkaar Nissewaard. De opbrengst was weer meer dan een jaar eerder.

Nigel Lloyd keek ondertussen terug op een mooi cameradebuut de week ervoor in Engeland, waar hij sterk dartte, maar in de final night bleek Joe Croft te sterk voor hem. Met opgeheven hoofd keert hij terug.