Gemeenteraadsverkiezingen Schagen 2022: Rubriek vijf vragen aan

Algemeen
Puck de Nijs, lijsttrekker van CDA Schagen.
Puck de Nijs, lijsttrekker van CDA Schagen. (Foto: aangeleverd)

SCHAGEN - Met nog 4 weken tot aan de gemeenteraadsverkiezingen stellen we in Schager Nieuwsblad alle lijstrekkers van de partijen voor. Deze keer is dat Puck de Nijs van CDA Schagen.

Personalia: Wie ben jij, waar woon je en waarom ben jij lijsttrekker? Ik ben Puck de Nijs – Visser (32) samen met mijn man Michel en onze twee kinderen Finn en Evi wonen wij in het mooie Warmenhuizen. Nadat Jelle had aangegeven dat hij niet voor een nieuwe termijn zou gaan, ging bij mij dat idee steeds meer leven. Na interview met Eugeen Hoekstra op de bank, hij vroeg op de man af of ik lijsttrekker wilde worden, toen dacht ik ‘ja, dat lijkt me inderdaad erg eervol’. Ik voelde toen ook veel draagvlak.

Wat zijn de hete hangijzers van de gemeente Schagen? De hete hangijzers is de woningnood. Het CDA Schagen zet alles op alles om in de komende jaren, deze woningcrisis op te lossen, hiervoor gaan wij 500 huizen per jaar bijbouwen in de gemeente. Dit moet kunnen omdat we nu weer een minister van volkshuisvesting hebben. Ook is de verhuurdersheffing is afgeschaft. Het is van belang voor de leefbaarheid van de dorpen dat er woningen worden gebouwd voor de jeugd, maar ook zeker geschikte woningen voor senioren. Zodat wij onze prachtige dorpen en kernen vitaal kunnen houden.

Stel jouw partij komt als winnaar uit de bus, wat willen jullie als eerste aanpakken? De doelstelling in woningbouw direct verhogen van 300 naar 500. Voor mij is het belangrijk dat ieder kind fijn kan opgroeien in de gemeente Schagen. Dit willen we doen door een aantrekkelijke gemeente te zijn en te blijven voor jonge gezinnen. Uitdagend speelbeleid. Scholen in elke kern. Ook goede sport accommodaties zijn belangrijk in alle dorpen. Als je toe bent aan je eigen plek, de mogelijkheid hebben om in je eigen kern te blijven wonen.

Welke fouten wil jij met de partij de komende jaren niet maken? Graag wil ik doorgaan zoals we nu doen. De politieke rust bewaken, respect in de gemeenteraad. Goede ideeën ook uitvoeren, maakt niet uit welke partij het inbrengt, daarin biedt het CDA steeds goede balans. Er zijn partijen die vinden dat het wel genoeg is met de woningbouw, maar daar zou ik geen concessies doen, het recht op huisvesting staat gewoon in de grondwet.

Waarom wil jij dat kiezers op jou/jouw partij, stemmen? Het CDA Schagen heeft in de afgelopen periode zeker laten zien dat zij haar beloftes waarmaakt. Ben trots op ons mooie team van hele diverse mensen die stuk voor stuk betrokken zijn. Weten wat er speelt in de verschillende dorpen, kernen en stad. Zij maken de verbinding om samen met de inwoners, ondernemers en agrariërs mooie projecten te realiseren.