VIDEO

Burgerbrug schittert in videoclip Songfestival 2022

Algemeen

BURGERBRUG - Niet alleen voor S10 is een rol weggelegd tijdens het Eurovisie Songfestival, maar ook voor Burgerbrug! Het pittoreske dorp uit de gemeente Schagen schittert in de videoclip van de Italiaanse inzending van het songfestival. Op 2.02 minuut van de clip is Burgerbrug zeer herkenbaar in beeld. 

Het duo Mahmood & Blanco heeft in Nederland een videoclip opgenomen van het het nummer Brividi, dat zaterdag in de finale wordt opgevoerd tijdens het Songfestival in Turijn. Zij verdedigen de Italiaanse titel van 2021 na winst van Måneskin.

Opnames video Songfestivalkandidaat Italië in Burgerbrug

De opnames in Burgerbrug zijn in februari al geschoten vanaf de Bloembollenkwekerij Rotteveel. Jan Hein Rotteveel was daarbij aanwezig. “Het was een rare gewaarwording. Plots stonden er diverse auto’s bij ons op het erf. Uit de auto’s stapten zo’n 25 a 30 man met allerlei apparatuur en kleding. Twee heren waren een beetje opgedoft, zo te zien waren dat de zangers. In gebroken Engels werd gezegd dat ze deze locatie eerder hadden gescout en dat het een prachtige filmlocatie was voor de videoclip. Ze vroegen dan ook of ze nu enkele opnames mochten maken.’’

Omdat alles zo snel en ad hoc ging, kreeg Jan Hein amper de tijd om na te denken. “Ze vonden de locatie mooi, dat was voor mij het enige dat telde. Omdat ze ze ook niet in de weg stonden heb ik toegezegd.” De opnames voor de videoclip voor het Eurovisiesongfestival duurden bij elkaar een klein uurtje. Daarna vertrok de ploeg elders. ‘’”Ze bedankten me voor de locatie en voordat ik het wist vertrok de hele ploeg.’’ 

Windmolens in Burgerbrug

Als je de clip bekijkt, dan herken je in één oogopslag Burgerbrug. De opname bij de windmolens is op een doodlopende weg op het land van de familie Rotteveel. De windmolens en het landschap zijn zeer herkenbare punten voor iedereen die wel eens in Burgerbrug is geweest. Andere opnames die Mahmood & Blanco hebben geschoten zijn bij het strand van Camperduin, je ziet het strandpaviljoen op de achtergrond, en een woonwijk in Aalsmeer.  Waarom de groep Nederlandse beelden gebruikt voor de video is niet bekend. 

Halve Finales Songfestival in Turijn

Het is bijna zover: het Eurovisie Songfestival 2022 staat op het punt los te barsten. S10 is al een week in Turijn om haar act te perfectioneren. Met haar nummer ‘De Diepte’ staat ze vanavond als achtste in de eerste halve finale. Winnend land Italië maakt zaterdagavond haar opwachting.

Afbeelding