Het wordt een mal weekend in Zijdewind

Algemeen
Kermis in de tent.
Kermis in de tent. (Foto: aangeleverd)

ZIJDEWIND - Het is bijna zo ver, de kermis staat voor de deur. Het weekend wordt traditioneel afgetrapt met de kermis-volleybal. Verschillende teams nemen het tegen elkaar op. Alle kaarten voor de zaterdag zijn de deur al uit. Enorm trots is de organisatie op het feit dat ze als klein dorp een prachtige vierdaagse kermis hebben gerealiseerd, die zeer druk bezocht wordt.

Van zaterdag tot en met dinsdag is er een gevarieerd programma samengesteld. De organisatie heeft niet als doel om winst te draaien, daarom is het mogelijk de biertjes voor 2,- euro aan te beiden. De winst die wél gemaakt wordt doneren zij aan verenigingen en stichtingen in Zijdewind en ‘t Veld. “Het is mooi om te zien dat we deze kermis samen organiseren met vele vrijwilligers. Mensen helpen en stellen diverse spullen en terrein ter beschikking,” vertelt organisator Thomas Droog. Volgens hem heerst er saamhorigheid: “Mensen willen graag helpen, dat kan op allerlei manieren. Mensen komen langs, ze helpen op het terrein bij een activiteit, draaien een bardienst of helpen opruimen, noem het maar op en het wordt geregeld. De jonge jeugd draagt hier ook aan bij.” 

Naast gezellig dansen en een drankje op de muziek van artiesten en DJ’s is er ook genoeg te doen voor kinderen. Zij kunnen zaterdag meedoen met een sportactiviteit, evenals zondag. Zondagavond is er voor de jongsten ook nog een optocht. Maandag- en dinsdagmiddag kan de jeugd meedoen met spelletjes en is er een kindervoorstelling. De organisatie maakt het mogelijk dat kinderen van de lagere school maandagavond gratis kunnen schieten bij de schiettent.