Klankentappers weer van start

Algemeen
Het gemengde koor.
Het gemengde koor. (Foto: aangeleverd)

SINT MAARTENSBRUG - Zangkoor De Klankentappers uit Sint Maartensbrug is weer begonnen. Op 1 september hebben zij de draad weer opgepakt en werd er met veel enthousiasme met elkaar in koor gezongen.

“Samen zingen geeft een gevoel van verbondenheid en kracht. Dat komt doordat er oxytocine bij vrijkomt, het zo genoemde knuffelhormoon,” zegt hoogleraar neuropsychologie Eric Scherder. Als je samen zingt moet je synchroniseren, op elkaar afstemmen. Dit verhoogt de samenwerking en doet een beroep op verschillende delen van ons menselijke brein. Dit alles geeft een goed gevoel: je komt samen, zingt samen en beweegt samen in hetzelfde ritme.

Van zingen word je gelukkiger!

Bovendien is uit Zweeds onderzoek gebleken dat tijdens het samen zingen de hartslag vertraagt en de harten als het ware in hetzelfde ritme gaan kloppen en stress vermindert.

Warm ontvangst

Wil je deze gunstige factoren ook beleven, dan is er gelegenheid om eens een oefenavond bij De Klankentappers uit Sint Maartensbrug mee te maken. Op de donderdagavond komt het koor om 20:00 uur bijeen in dorpshuis De Uijtkijk, met een pauze rond 21:00 uur wordt er volop gezongen tot 22:00 uur. Misschien smaakt zo’n avond dan naar meer, dan zal het koor De Klankentappers nieuwe leden met open armen ontvangen!

Informatie vooraf is te krijgen bij de voorzitter van de vereniging, Willem de Schipper via 0224 552035 of 06 52795100.