Niet bij de pakken neer zitten

Algemeen
Feest gaat er zeker gevierd worden.
Feest gaat er zeker gevierd worden. (Foto: aangeleverd)

PETTEN - In de Feesttent op Plein 1945 zijn een aantal succesvolle edities kermis gedraaid. Dit jaar doen ze het net even anders, ze gaan het café in! Door meerdere klachten over geluidsoverlast de afgelopen jaren is drie weken van tevoren de vergunningsaanvraag voor de tent op Plein 1945 afgekeurd door gemeente Schagen. Dit is besloten, ondanks dat de gemeente het behoud van dorpskermissen hoog in het vaandel heeft staan.

Door Anne Smit

De klachten en het besluit had de Pettemer kermis bijna de das om gedaan. Ook het parkeerterrein mag tijdens de kermis niet als feestlocatie gebruikt worden. Ondanks dat het comité zich aan de afgesproken tijden houdt, besluit de gemeente geen vergunning af te geven voor het feest op het Plein. De vergunning die later ingediend is voor een tent op het parkeerterrein wil de gemeente niet in behandeling nemen. 

Besluit

De gemeente geeft aan het vervelend te vinden hoe het gelopen is. “Voorop staat dat een kermis echt bij een dorp hoort. Dat willen wij als gemeente koesteren. Natuurlijk zijn er regels over geluidsoverlast en decibellen en dat zou inderdaad hoger zijn geweest dan voorheen. Dat er bij een kermis tijdelijk meer reuring en meer geluid is in het dorp, dat weet iedereen en daar houden de mensen heus wel rekening mee. Het gemeentebestuur werd helaas vrij laat over de stringente handelwijze geïnformeerd,” aldus de gemeente.  Ze geven aan nog gezocht te hebben naar een oplossing, maar dat dit helaas te laat was. “Heel vervelend allemaal. Het is een leer voor de volgende keer dat we wel de regels hanteren, maar natuurlijk met barmhartigheid, want mensen hun plezier ontnemen is echt niet de bedoeling,” besluiten ze.

Op Facebook barsten de reacties los, wie heeft de melding gemaakt en waarom maak je een melding als Pettemer zelf.

Kermis betekent feest in de dorpskern met daarbij de bijbehorende attracties en kroegen. Het comité heeft een oplossing gevonden, het feest gaat gevierd worden in café de Branding. Petten heeft de laatste kermis van het seizoen, nog één keertje losgaan dus! Het programma is als volgt:

- Vrijdag 14 okt. Club Kroffie - 80’s - 90’s - 00’s. Tickets 10,- euro via www.clubkroffie.nl

- Zaterdag 15 okt. Barbapapa. Tickets 10,- euro via bit.ly/kermis22

- Zondag 16 okt. Classics. Shoreline - De Kermisbandradio 10 DJ René Verkerk

- Maandag 17 okt. PK Beerpong met Jacco Silver

- Dinsdag 18 okt. Harddraverij en de Hijgende Herten en meer.