Burgmeester Marjan van Kampen overhandigt de sleutels van de nieuwe strandbuggy aan Arnoud Wolthuis van de Reddingsbrigade.
Burgmeester Marjan van Kampen overhandigt de sleutels van de nieuwe strandbuggy aan Arnoud Wolthuis van de Reddingsbrigade. (Foto: vincentdevriesfoto.nl)

Nieuwe strandbuggy’s voor drie reddingsbrigades

Nieuws

SINT MAARTENSZEE - De stranden en zee veilig te houden, zodat iedereen veilig kan genieten, dat is een van de taken van de reddingsbrigades. Om dit snel en goed te kunnen doen hebben zij goed materieel nodig. Woensdag 14 april overhandigde burgemeester Marjan van Kampen op gepaste wijze de sleutels van de drie nieuwe strandbuggy’s aan Arnoud Wolthuis, technisch commissaris strandzaken bij de reddingsbrigade van Sint Maartenszee.

Hij nam ook namens de reddingsbrigades Callantsoog en Petten de sleutels in ontvangst. In verband met corona was het niet mogelijk om alle brigades bij elkaar uit te nodigen.

“Een reddingsbrigade bestaat uit goed opgeleide vrijwilligers die zich inzetten om de stranden en de zee veilig te houden. Om deze mensen hun werk zo goed mogelijk te laten doen, hebben zij goed materiaal nodig. Met deze buggy’s zijn de drie brigades weer op sterkte om de strandveiligheid te verzorgen op het stranden van de gemeente Schagen”, licht burgemeester Van Kampen toe.

De buggys zijn stoer, wendbaar en krachtig

“Het is gelukt om de buggy’s ruim voor het hoogseizoen gereed te hebben, dankzij de inzet van Sem van Drunen van Sems Outboard Service. Hierdoor kunnen de brigades optimaal hun voorbereidingen treffen. Ook aankomende seizoen zal het hoogstwaarschijnlijk druk zijn op het strand en dan is het van groot belang dat er goed werkend materiaal is waar de vrijwilligers van de brigades gebruik van kunnen maken.”

De stoere karren, van Yamaha Viking, zien er niet alleen robuust uit, maar zijn ook ontzettend wendbaar en krachtig. De open buggy rijdt met gemak door het mulle zand zonder al teveel geluid te maken. Verder zijn de voertuigen uitgerust met allerlei zaken als een AED, een rescueboard en allerlei communicatiemiddelen als walkie talkies.

Volgens Arnoud zijn deze voertuigen perfect om gemakkelijk door een grote mensenmassa te laveren. Wat nog een groot voordeel is van deze buggy’s: Ze kunnen worden ingezet als extra mobiele bewakingspost. Het voertuig kan dan met bemanning overal ter plekke worden ingezet.

Wegens corona verwacht de reddingsbrigade dat er veel vakantie wordt gevierd aan de Nederlandse kust door zowel kustbewoners als andere bewoners uit het land. Er zullen net als vorig jaar extra lifeguards worden ingezet om de grote groepen mensen in goede banen te leiden.

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Schagen

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Niet bij de pakken neer zitten Algemeen 29 sep, 10:24
Afbeelding
Muisstil bij bloemlegging op Veteranendag Algemeen 29 sep, 09:35
Afbeelding
Miljoenen gratis bomen voor Nederland Algemeen 28 sep, 14:25
Afbeelding
Open dag Wonen Plus Welzijn Algemeen 28 sep, 14:05
Afbeelding
De toegevoegde waarde van interieur visualisatie op maat Algemeen 27 sep, 16:25
Afbeelding
Eén op zeven Nederlanders schaamt zich voor financiële situatie Algemeen 27 sep, 13:23
Afbeelding
Seizoen 2022 Muziektuin sfeervol afgesloten Algemeen 27 sep, 12:00
Afbeelding
Oude gewoonte in de OldSkoel Algemeen 27 sep, 11:49
Afbeelding
Aan tafel in Schagen Algemeen 27 sep, 11:17
Afbeelding
Appartementen op bedrijfspand Gorter goedgekeurd Algemeen 27 sep, 10:55
Afbeelding
Auto van dijk gereden 112-nieuws 26 sep, 22:49
Afbeelding
Uitzoeken, sparen, ruilen en nog veel meer Algemeen 26 sep, 16:10
Afbeelding
De Grote Clubactie voor 33 verenigingen Algemeen 26 sep, 15:25
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Schagen

Op Rodi Schagen volg je het laatste nieuws uit Schagen. Rodi Schagen informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Schagen

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Schagen in je mailbox.

Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief