Strandstoelen in gemeente Schagen gereed voor strandseizoen

Nieuws
Strandrolstoelen beschikbaar.
Strandrolstoelen beschikbaar. (Foto: Pixabay)

SCHAGEN - In samenwerking met het Gehandicaptenplatform heeft gemeente Schagen er voor gezorgd dat de strandrolstoelen klaar zijn voor het komende  strandseizoen. De rolstoelen zijn beschikbaar in alle badplaatsen in de gemeente. Er zijn elektrisch rolstoelen en handbewogen.

Het onderhoud van de strandrolstoelen is toevertrouwd aan “de Betue hulpmiddelen en toegankelijkheid” uit Schagen.

Voor wie zijn de strandrolstoelen?

De strandrolstoelen zijn bedoeld voor minder validen die graag willen genieten van het strand. Waar kan men terecht voor strandrolstoelen?

De rolstoelen zijn beschikbaar bij verschillende strandpaviljoens. Hier kan men zich melden voor het reserveren van een rolstoel. In Callantsoog zijn elektrische rolstoelen beschikbaar. De andere rolstoelen zijn handbewogen.
Om zoveel mogelijk mensen gebruik te kunnen laten maken van de rolstoelen, is het niet mogelijk om te reserveren voor een hele dag.

  • Callantsoog: (elektrische rolstoelen)
    Strandpaviljoen De Toko
    Strandpaviljoen De Strandtent
  • Groote Keeten: Strandpaviljoen t Klavertje vier
  • Sint Maartenszee: Strandpaviljoen Nieuw Zuid
  • Petten: Paviljoen Zee en Zo

Parkeerplaatsen

Voor minder validen zijn er parkeerplaatsen vlakbij de strandpaviljoens. Een speciaal pasje is nodig om hier te kunnen parkeren. Dit pasje kan worden aangevraagd bij het gemeentehuis of Camping Sint Maartenszee.

Voor verdere vragen over de strandrolstoelen kunnen geïnteresseerden contact opnemen met het Gehandicaptenplatform (www.gps-schagen.nl) of de gemeente Schagen.