Van der Veen terug op oude vertrouwde plek

Partnerbijdrage
Van der Veen terug op oude vertrouwde plek.
Van der Veen terug op oude vertrouwde plek. (Foto: Wilco van Wieringen)

SCHAGEN - Als je de roltrap afkomt, komt de geur van vers gebrande noten je meteen tegemoet. In grote hoeveelheden liggen alle verse noten in de toonbank aan het nieuwe versplein in het Makado. Ook chocolade, heerlijke wijnen en speciaal biertjes uit de regio behoren tot het assortiment van Van der Veen Noten.

Frank van der Veen (eigenaar van het bedrijf red) kijkt met trots terug op het openingsweekend van 1 december. In grote getalen kwam men nieuwsgierig kijken bij het nieuwe pand aan het versplein. “Het was ouderwets gezellig en druk.” De nieuwe winkel straalt warmte en gezelligheid uit. Het pand is drie keer zo groot en je kunt de winkel nu binnenlopen. 

Ontdek heerlijke cadeauartikelen terwijl je langs de tafel met bonbons en noten, het wijnrek en het schap vol speciaalbieren struint. “Sinds kort verkopen we lokaal speciaalbier uit Callantsoog, Langedijk en Volendam”, vertelt Frank. Van der Veen Noten biedt ook een mooi assortiment kerstgeschenken voor zowel particulieren als bedrijven. “We hebben genoeg en mocht je toch andere wensen hebben? Dan bestellen we dat gewoon, zo makkelijk kan het zijn”, vertelt Frank. 

Je zult zeker genieten van deze lekkernijen, maar bij Van der Veen Noten vind je ook een breed scala aan andere producten! In de decembermaand is dingen samen ondernemen altijd leuk. Duik op een winterse dag de keuken in. “Wij verkopen ook bakproducten. Denk aan tulbandmix, amandelschaafsel, spijs en marsepein!”

Het versplein

Je kan niet meer om Van der Veen Noten heen: zij zijn gevestigd aan het versplein, bij de roltrappen en de supermarkt. Voor Frank was er geen twijfel over mogelijk, Van der Veen Noten zou ondanks de verbouwing zijn plekje aan de roltrap behouden. “Dat was wel echt een wens van mij. We hebben nu een prachtige winkel op de gewenste plek. Ik vind het leuk dat er een plein is met alleen maar verswinkels. Je doet het met zijn allen en samen maken wij het versplein”, vertelt hij.