SLV: 126 jaar en nog springlevend

Algemeen
Met een tennis-clinic-oude-stijl ging SLV in het jubileum-weekeinde terug in de tijd. Daarna was de 126-jarige weer helemaal anno.nu. (foto: PR).
Met een tennis-clinic-oude-stijl ging SLV in het jubileum-weekeinde terug in de tijd. Daarna was de 126-jarige weer helemaal anno.nu. (foto: PR). (Foto: )

Schiedamse Lawntennis Vereniging SLV vierde onlangs het door corona een jaar uitgestelde 125-jarig jubileum. In de veronderstelling, dat het hier te lande de oudste tennisvereniging was. “Komt er iemand, die vertelt dat er al een club van 135 jaar is.” Aan de Stadhouderslaan werd het feestje niettemin toch met een clinic-oude-stijl gevierd.

SLV mag dan in de schaduw van andere, meer aan de publiciteitsbel trekkende, clubs opereren, de ruime eeuweling is verre van oude stijl.  Het is, om een toepasselijke Engelse term te gebruiken ‘alive and kicking’. Springlevend dus, hoewel een stukje tekst op de website  (”het nastreven van indrukwekkende prestaties”) niet helemaal meer een anno-nu uitstraalt. Op het tennispark, dat twee jaar geleden, dankzij een bijdrage van Fonds Schiedam/Vlaardingen, twee nieuwe gravelbanen en bovendien verlichting kreeg, is bescheidenheid troef. Maar het is niet meer de club, die het ooit ‘in den beginne’ was. Het was namelijk ooit een club voor de Schiedamse happy few. Er was nog net geen ballotage. “Maar om lid te worden moest iemand destijds wel geintroduceerd worden door een bestaand lid”, weet secretaris Nathalie Hendriks. Die barriere bestaat uiteraard niet meer. Het brengt ook meer jong leven in de spreekwoordelijke brouwerij. “Een beetje via de hoort zegt het voort. De één vertelt een ander, dat het bij ons fijn tennissen is. Dat is prima promotie en zorgt ervoor dat we groeien.” De clubleiding koestert dat. Het zorgde voor een jeugdtrainer. Ook de komst van baanverlichting is een plus. “Vroeger moest in het vroege voorjaar en najaar al om vijf uur gestopt worden. Nu kunnen ze doorgaan.” 

Ook voor competitie-spelers is er ruim baan. “We hebben drie teams op vrijdag en één op zaterdag. Op zondag speelt de jeugd.” Kortom, SLV is een allesbehalve in de luwte opererende 125-plusser.