Programma Koningsdag in Schiedam 2024

Algemeen
Schiedam Centrum bereidt zich voor op gezellige drukte.
Schiedam Centrum bereidt zich voor op gezellige drukte. (Foto: Nico Goedegebuur)

Op Koningsdag is er weer van alles te beleven in Schiedam, zowel in het centrum als in Kethel zal er voldoende gezelligheid zijn voor jong en oud. Zie hieronder de programma’s.

Koningsdag in Kethel

Zaterdag 27 april 2024 zal de Schiedamse wijk Kethel- dorp weer volledig worden ingericht voor de viering van een ouderwetse “Koningsdag in Kethel”. Naast dat het volledige dorp zal worden “aangekleed” met Ballonzuilen, Vlaggenlijnen, Banieren & Muziekzuilen, is er zat te beleven voor alle doelgroepen.

Natuurlijk is de Aubade, in de Dorpskerk, weer een traditioneel onderdeel van “Koningsdag in Kethel”, evenals een Braderie op het erf van de kerk en de grote gezellige Vrijmarkt in de Laan van Spaland & aanliggende straten. Maar er is ook een “kindergebied” aan het Noordeinde, met o.a. Springkussens, Stormbaan, Ballenbak, etc. En net als vorig jaar, zal ook de Brandweer, voor deze kids, vermaak bieden door o.a. een Blusspel op de parkeerplaatsen van Garage Notenboom.

Het gebied op- en rond de Schiedamseweg, ter hoogte van het “Oude Raadhuis”, zal een volledig entertainmentgebied zijn.

Podium

Een podiumprogramma voor jong & oud zal hier plaatsvinden, met:  In de ochtend uren Shantykoor Stuurloos en in de vroege middag entertainment op het gebied van Ballet & Dans, Kinderprogramma’s (o.a. Professor  Propkop, Meet & Greets), etc.  Het tweede deel van de middag tot in de vroege avond is er een gevarieerd Muziekprogramma met maar liefs twee (bekende) coverbands en vier individuele zangers/ zangeressen! En natuurlijk zal dit plein worden uitgerust met diverse bars voor een drankje, maar ook met foodstands voor de hongerige mens. Kortom, genoeg te beleven in een authentieke dorpsstijl. 

Centrum

Kleedjes, muziek, spellen, winkels en horeca in Schiedam Centrum

De voorbereidingen voor Koningsdag in de binnenstad zijn in volle gang. Schiedam Centrum maakt zich klaar voor oranje evenement van het jaar. Veel van de winkels gaan op deze feestelijks dag open. De horeca heeft gezellige terrassen met muziek. Heerlijk om met de familie een rondje te doen. Overal is wel iets te beleven.

Heb jij je kleedje voor de vrijmarkt al klaar liggen? Prik jij elk jaar met je oma een tompoucedate? Of bel jij pas ’s morgens een paar vrienden om ’s middags hier en daar wat lekkers te happen en sappen? Het maakt niet uit wat je doet; Koningsdag is voor iedereen. Centrummanager Pim en voorzitter Maurice hebben er duidelijk zin in.

Sfeertje hoor

Pim vertelt: “Op deze dag kun je van terras naar terras. Op de Grote Markt zorgt Rijnmondband3 en de Barend Hoek Collective Big Band voor een echte Koningsdagsfeer met de bekende meezing- en swingnummers.”

Kinderpaleis

“Natuurlijk is er weer het Kinderpaleis in de Grote Kerk en de tuin”, vervolgt Pim.

Bep & Tilly schminken als de beste, in hun circustentje en DJ Jeff zorgt voor de kinderdisco.

Jong(ge)leerd

“Dit jaar draait alles in de kerk om het Circus. Kom springen of verander in een echte acrobaat en leer hoe je alle ballen in de lucht houdt. Stap de piste in en blijf in balans. Dit moet op de foto, anders geloven ze je thuis nooit. Gelukkig kan dat bij de circus-actie-foto, succes gegarandeerd! Ballet- en Dansstudio Schiedam en Vlaardingen verzorgt op het podium in het midden van de kerk samen met alle kinderen een verrassende slotact.“

Theater op straat

“Laat je op straat en in Passage Schiedam verrassen door onverwacht grappige of aandoenlijke theateracts. Triple C heeft fantastische figuranten die het straatbeeld terugbrengen naar tijden van toen. Bij de Oud Hollandse spelen en het krijten, blikgooien en spijkerbroekhangen”, hij knipoogt naar Maurice, “ je mag van alles uitproberen!”

Picknick in de kerktuin

“Voor mij is dit de perfecte plek”, zegt Maurice, “weg van alles en toch zo dichtbij. In de tuin van de Grote Kerk kun je genieten van het geroezemoes van de straat. Zak onderuit in je retro strandstoel en vang die eerste zonnestralen. Om niet in slaap te vallen, is er af en toe een akoestisch muziekje door artiesten met heel veel en wat minder ervaring.” Pim glimlacht: “Voor de kleine bezoekers die niet op een kleedje hun huisraad aan het verkopen zijn, zorgen de Bellenblaas-prinsessen en de stokpaardjes/jockey voor de nodige actie. Stilzitten doe je natuurlijk alleen als je op je strandstoel zit. “

Stempelkaart in de flyer

Om alles te kunnen beleven zit in de flyer met al het leuks, ook een vrolijk gekleurde stempelkaart voor de kinderactiviteiten. Deze kaart ligt begin april in de winkels en bij de horeca. Kan je niet wachten, kijk dan alvast op koningsdagschiedamcentrum.nl.

Koningsdag bij de Zeekadetten in Schiedam

Oud Hollandse spelletjes middag bij de Zeekadetten op Koningsdag. Aan boord van onze Delfshaven en het ponton organiseren wij op Koningsdag een leuke en gezellige middag voor jong en oud!

De kids kunnen die middag kennis maken met oud Hollandse spelletjes zoals, ringwerpen, kegelen en blikwerpen. Er kunnen letterlijk brandjes geblust worden met een ouderwetse brandweerwagen, en er zal een echte brandweerman aan boord zijn om te helpen. Voor de iets oudere kids met zwemdiploma zijn er diverse wateractiviteiten te doen (je kan wel nat worden).

Aan de ouders/verzorgers of eventueel de opa’s en oma’s is er ook gedacht. Deze gezellige middag wordt muzikaal begeleid door de Potbelly’s Revange. Dit is een akoestische band die pop en rock klassiekers te horen zal brengen. Er mag meegezongen worden.

Bij de Zeekadetten kan een strippenkaart gekocht worden voor €5,-. Hiervoor krijgt de bezoeker 2 blikjes fris, een zakje popcorn en een suikerspin.
Het evenement vindt plaats tussen 12:00 en 17:00, bij onze ligplaats. (Wilhelminahaven)

Eventuele aanvullingen op het Koningsdagprogramma in Schiedam zijn welkom. Mail deze naar: redactie.schiedam@rodi.nl.