Beleef de herfst op het NME-centrum

Nieuws
Het NME-centrum opent op zondag 19 november de deuren voor ouders en overige belangstellenden.
Het NME-centrum opent op zondag 19 november de deuren voor ouders en overige belangstellenden. (Foto: PR)

Het NME-centrum opent op zondag 19 november de deuren voor ouders en overige belangstellenden. Zij zijn van harte uitgenodigd voor een open les op deze open dag.

Dat houdt in dat de bezoekers meedoen aan de excursie ‘Proef de herfsttuin’, die ruim 200 leerlingen van Schiedamse basisscholen hebben gevolgd in de periode van 31 oktober tot en met 17 november.
De herfstexcursie omvat tien spannende belevenisopdrachten over de veranderingen die optreden in de natuur tijdens de herfst. Iedere opdracht wordt ingeleid door een dier, dat veel van een bepaald onderwerp afweet. Zo weet Mia Muis welke paddenstoelen eetbaar zijn en welke niet.

Op het gebied van boomzaden is Rob Roodborst weer heel deskundig. Hij is benieuwd of de bezoekers kunnen voelen welke boomzaden in de voeldozen zitten. Susan Spin verblijft in een spinnenhotel. Zij is een springspin, maar er bestaan nog een heleboel andere soorten spinnen. Aan de hand van tien dieren maken de deelnemers in de ‘open les’ kennis met het najaar en alle bijbehorende verschijnselen. Van het begin tot het einde is de herfstexcursie een leerzaam en boeiend avontuur!

Lesmomenten

Bezoekers kunnen op drie momenten een les volgen: van 11:00 u tot 12:00 uur, van 12:30 uur tot 13:30 uur en van 14:00 uur tot 15:00 uur. De open dag eindigt om 16:00 uur.

Wat: Open dag / open les herfstexcursie ‘Proef de herfsttuin’. Wanneer: Zondag 19 november 2023, 11:00 uur tot 16:00 uur. Met 3 ‘lesuren’: 11:00 u tot 12:00 u / 12:30 u tot 13:30 u / 14:00 u tot 15:00 u.  Waar: NME-centrum Harre Wegh / stichting Code Groen educatie, Harreweg 10-12.

Routebeschrijving

Het NME-centrum is gemakkelijk lopend en fietsend te bereiken. Openbaar vervoer: tram 24 of 21, uitstappen bij halte Bachplein, teruglopen naar het Bospad (langs Natuurcentrum De Boshoek lopen), bij het fietspad linksaf de Harreweg op. Auto: Houd Noordeinde aan op de navigatie. Ter hoogte van Noordeinde 27 zijn parkeerplaatsen. Vanaf hier in noordelijke richting lopen en doorlopen op het fietspad Harreweg.

Het NME-centrum / de stichting Code Groen educatie voert de activiteit uit in opdracht van de gemeente Schiedam.