UniCorno presenteert ‘De Grillen van een Gravin’ in Hoorn en Bovenkarspel

Algemeen
UniCorno presenteert een avond met muziek en theater, maar ook met een hoge dosis operette.
UniCorno presenteert een avond met muziek en theater, maar ook met een hoge dosis operette. Foto: aangeleverd

HOORN / BOVENKARSPEL - Vocaal Theater Groep UniCorno presenteert ‘De Grillen van een Gravin’, een eigen, korte bewerking van Emmerich Kálmán’s prachtige operette ‘Gräfin Mariza’. Bekende melodieën zoals ‘Komm Zigan’ of ‘Komm mit nach Varasdin’ geven de romantische sfeer aan. Zondag 13 november is de uitvoering om 14.30 uur te zien in wijkcentrum de Huesmolen in Hoorn en zondag 27 november om 14.00 uur in Het Postkantoor in Bovenkarspel. 

Graaf Tassilo werkt onder de naam Béla Török als rentmeester op het landgoed van gravin Mariza. Zo hoopt hij zijn zus Lisa een bruidsschat te kunnen bezorgen. Mariza heeft nogal wat aanbidders en zet daarom een verloving in scène met ene baron Kolomán Zsupán, een naam uit operetteland. Tot haar verrassing daagt op het verlovingsfeest ook een echte baron Zsupán op. Hierna ontstaan allerlei verhoudingen en er wordt aardig wat geruzied.

Vóór de pauze trakteert UniCorno het publiek op bekende melodieën uit het licht-klassieke repertoire, zoals een medley van muziek uit ‘My Fair Lady’ en Verdi’s prachtige ‘Tu sei Bella’ uit de opera van Giovanna d’Arco. Ook kan iedereen genieten van enkele bekende nummers uit De Lustige Witwe van Frans Léhar.

Het wordt een avond met muziek en theater, maar dus ook met een hoge dosis operette. De regie is in handen van Andre van Klaveren; Frank Hoebe heeft de algehele muzikale leiding.

Reserveren voor de voorstelling in Hoorn: info@unicorno.nl of 06-11212538. De uitvoering in Bovenkarspel bijwonen? Reserveer dan via www.hetpostkantoor.info of 0228-743910. Meer informatie: www.unicorno.nl .