Rodi Wonen

De keukentrends van 2021

Huis
Ga jij binnenkort voor een nieuwe keuken?
Ga jij binnenkort voor een nieuwe keuken? (Foto: Pixel-Shot - stock.adobe.com)

Wat zijn de keukentrends van 2021? Op Rodi Wonen zetten de experts van Mandemakers ze op een rij.

Trend 1: messing en metallic 

Het materiaal messing zie je vaak terug in kranen, spoelbakken en grepen, maar ook keukenkasten en fronten worden steeds vaker uitgevoerd in een metallic look. 

Trend 2: mooi met marmer

Marmer past bijna in iedere woonstijl. Een keuken met een werkblad, fronten of achterwand van marmer oogt lekker luxe. Je creëert dit effect ook als je een materiaal gebruikt dat op marmer is geïnspireerd. Denk aan keramiek, composiet of kunststof met een geaderde tekening. 

Trend 3: strak design

Met een hoge kastenwand benut je de ruimte in de keuken optimaal en er ontstaat ook een bijzonder verticaal lijnenspel. Dat effect versterk je met een tegelwand met verticale tegels.


Trend 4: middelpunt in huis

De keuken is het middelpunt van je huis, hier mag geleefd en beleefd worden. De keuken van nu vloeit naadloos over in de woonkamer en eist zijn plek op als leefruimte.

Trend 5: organische vormen

Ook organische vormen zijn terug. Denk aan ronde en ovale keukentafels maar ook aan keukeneilanden, bar- en werkbladen die momenteel minder scherpe randen hebben.

Trend 6: houttinten 

In 2021 zie je de trend van warme houttinten zoals donker eiken en noten weer terug in de keuken. Texturen, materialen en kleuren van toen worden op zo’n manier gemixt dat er een keuken ontstaat. 


Trend 7: prachtig met pastellen

Oudroze, mintgroen, luchtblauw: met poederachtige pasteltinten en zachte kleurvarianten maak je het in de keuken net zo bont als je zelf wilt. Voeg er een stevige kleur aan toe om te voorkomen dat te braaf oogt. Om je een voorbeeld te geven: mintgroen doet het heel goed met roestrood, koraal en koper. Wil je een rustige basis? Voeg dan helderwit toe.

Trend 8: zwarte keukens

Een zwarte keuken past in verschillende interieurs en is door de juiste combinatie van materialen stoer, luxueus en zelfs industrieel. Kies voor een compleet zwarte keuken, ga voor zwarte accenten of bijvoorbeeld voor een zwart kookeiland in een ruimte die verder licht is.

Ga voor meer woontrends naar Rodi Wonen en like onze Facebook-pagina!

Meest gelezen


Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda