De Huesmolen paradepaardje in mondzorgland

Partnerbijdrage
Een deel van het team van De Huesmolen. Zij staan voor de patiënten klaar in de vernieuwde praktijk.
Een deel van het team van De Huesmolen. Zij staan voor de patiënten klaar in de vernieuwde praktijk. (Foto: Evert Ruis)

HOORN - Op donderdag 16 november is de officiële heropening van tandartsenpraktijk De Huesmolen. Alle patiënten hebben een uitnodiging ontvangen om een kijkje te komen nemen en een hapje en een drankje te nuttigen.

Donderdag 16 november officiële heropening met een hapje en een drankje

Na een verbouwingsperiode van ruim zes maanden is de praktijk verworden tot een paradepaardje in mondzorgland. Daar waar alle disciplines van de moderne (en preventieve) mondzorg in een en hetzelfde pand zijn ondergebracht. Dat alles in zeven behandelkamers met alles erop en eraan. Degenen die op 16 november gehoor geven aan de uitnodiging zullen hun ogen uitkijken.

De praktijk is onderdeel van Satiscare, de organisatie met praktijken in Rotterdam (2), Oosterhout, IJmuiden en Hoorn. Eigenaar/directeur van Satiscare is Poeya Mohtadili. Vanaf het moment dat hij als afgestudeerd tandarts het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA) verliet, nu ruim 15 jaar geleden, was hij vastberaden en vooruitstrevend bezig met de ontwikkeling van zijn missie en visie. In een iets later stadium wist hij aan de hand van een praktijkvoorbeeld dat zijn weg geen doodlopende was.

Preventie belangrijk

“Ik werd geconfronteerd met een verhaal van een kind van 2 jaar dat al 6 gaatjes had. Natuurlijk moeten die gaatjes worden gevuld, maar ik vond het minstens zo belangrijk om erachter te komen wat nou de oorzaak van die gaatjes was. En dan kom je dus uit bij preventie. Om die reden is het zo duidelijk is wie de mens achter de kies is. Elke behandelaar moet zijn of haar patiënt kennen en elke patiënt dus ook de behandelaar”, aldus Mohtadili. “Dat is de essentie van een vertrouwde buurtpraktijk zoals De Huesmolen. Dat verandert natuurlijk niet als we er nieuwe apparatuur in zetten.”

Groot verschil

Hij is van mening dat als iedereen met de handen over elkaar blijft zitten, de mondzorg over niet al te lange tijd aan alle kanten vast loopt. “Het grote verschil met jaren geleden is dat toen nagenoeg iedereen op zijn 60ste jaar een kunstgebit had. Nu loopt een groot deel van die groep nog met eigen tanden in de mond. Tel daarbij op dat we al tien  jaar bezig zijn om tandartsen uit alle landen naar Nederland te halen, omdat hier een tekort is. Daartegenover staat dat oudere collega’s van mij hun praktijk niet willen overdragen aan grote ketens. Dus blijven ze tot op late leeftijd doorwerken.”

Bestaanszekerheid opbouwen voor de komende 20 jaar is waar hij al langere tijd over nadacht. Na de grootscheepse verbouwing van tandartsenpraktijk De Huesmolen is zijn ideale plaatje werkelijkheid geworden en komt alles wat met mondzorg te maken heeft samen. Tandartsen, mondhygiënisten, preventie-assistenten, een tandprotheticus met extra aandacht voor de ouderenzorg, een diëtiste voor kinderen met diabetes en zelfs een directe lijn met een consultatie-arts van de GGD West-Friesland. “Want bij 5 of 6 maanden worden de eerste puntjes van tandjes al zichtbaar. En op die leeftijd begint het eigenlijk al; zeker de preventierichting ouders”, verduidelijkt hij.

Poeya Mohtadili en alle medewerkers van De Huesmolen stellen alles in het werk om een veilige haven te bieden aan alle patiënten. “Ik zie het als een huis met een warme uitstraling. In deze praktijk kunnen de patiënten, die we allemaal van naam kennen, zeggen hoe ze hun gebit verzorgd willen hebben. Hier wordt rekening gehouden met je wensen en we zijn een repairshop en preventie-instituut ineen”. 

“We hopen op 16 november heel veel patiënten te mogen ontvangen. En natuurlijk hopen we ook dat nieuwe patiënten zullen komen. Om een kijkje te nemen en te praten met het Huesmolen team; om via hen te begrijpen waarom ze hun zorg aan ons kunnen toe vertrouwen. Want echte goede zorg, door een professional die jij kent, daar staat de Huesmolen voor. Vandaag en morgen”, aldus Mohtadili tot slot.

Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda