Gemeente Uitgeest verlengt samenwerking met Open Dutch Fiber

Nieuws
Glasvezelnetwerk in Uitgeest.
Glasvezelnetwerk in Uitgeest. (Foto: Pexels)

UITGEEST - Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om de samenwerking met Open Dutch Fiber voort te zetten, waardoor de uitrol van het glasvezelnetwerk in 2024 doorgaat. Hierdoor zal de internetverbinding van de inwoners van gemeente Uitgeest aanzienlijk verbeteren.

Glasvezel biedt diverse voordelen, zoals meer bandbreedte, gelijke upload- en downloadsnelheden, en stabiliteit. Dit maakt het ideaal voor thuiswerken, online onderwijs en entertainment.

Open Dutch Fiber biedt binnenkort aan om gratis en zonder verplichtingen de hoofdkabel onder de openbare weg aan te sluiten op de huisaansluiting in de meterkast. Bewoners kunnen zelf beslissen of en wanneer ze de huisaansluiting willen activeren door een abonnement af te sluiten met een provider. Voor het maken van een afspraak voor de installatie van de huisaansluiting neemt een medewerker van Open Dutch Fiber contact op met de bewoners.

Inwoners die meer willen weten over de planning en het proces van de aanleg kunnen terecht op de website van de gemeente Uitgeest. www.uitgeest.nl.