VFC bevestigt wat iedereen al wist

Sport
Sieme Zijm werd in 2021 trainer van PSV O15 en was daarna enige tijd actief in de VS. (Foto: PR/LinkedIn)
Sieme Zijm werd in 2021 trainer van PSV O15 en was daarna enige tijd actief in de VS. (Foto: PR/LinkedIn)

Heel voetballend Vlaardingen wist het al weken: Sieme Zijm zou bij VFC Bas van Loenen opvolgen als regisseur van de zaterdagvoetballers. Ook deze krant. Zelfs al begin maart. Op dringend verzoek van beide partijen hielden we het uit de publiciteit.

Tot op woensdag 2 mei het groene licht bij de geelzwarten aanging. De geboren Texelaar en tegenwoordig in Vlaardingen op steenworp afstand van de Sportlaan wonende Zijm, was al eerder een seizoen (2006/2007) in Vlaardingen actief bij Victoria’04 als hoofdtrainer.. Eerder bouwde hij in het betaalde voetbal een respectabele status op en speelde bij Excelsior/R, FC Dordrecht, Emmen, Sparta en Go Ahead Eagles. Uiteindelijk kwam de verdediger in 2009 bij Excelsior M terecht waar hij drie seizoenen later zijn carrière afsloot en in Maassluis hoofd jeugdopleidingen werd. Uiteindelijk kwam hij begin 2023 in de Verenigde Staten terecht waar hij bij East Atlanta Dutch Lions Football Club de opdracht kreeg om een goede jeugdopleiding neer te zetten.

VFC’s technische commissie geleid door Wilfried Salomons noemt Zijm (46), die een UEFA-A licentie heeft, een trainer, die uitstekend in het gewenste profiel past. “Relatief jong en gedreven. Met voldoende ervaring om met een veelal jonge selectie aan goede resultaten te werken”. Sinds de handdruk, die zijn komst naar de Sportlaan bezegelde, heeft Zijm achter de schermen indrukken opgedaan, gesprekken gevoerd en al aan een strategisch plan gewerkt. Daarbij werd hij bijgepraat door Nasjim Nasri, die de zaterdagvoetballers sinds 2020 met Van Loenen aanstuurde en dat, nu naast Zijm, blijft doen.

Dankzij verrassende 3-0 winst op koploper Monster houdt VFC zicht op de titel of een periode en zou het zomaar kunnen gebeuren dat Zijm en Nasri volgend seizoen een eersteklasser leiden.