Wat is er gebeurd met de veertienjarige Tamar

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Intervisual)

ZUIDERWOUDE - Tamar, het veertienjarige meisje dat in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 4.00 uur in de berm op de werd gevonden heeft rond 01.00 uur, vermoedelijk na een ruzie, haar ouderlijk huis verlaten. Het meisje werd door de politie in de berm op de Zeedijk gevonden toen zij naar Marken onderweg waren in verband met haar vermissing. De politie heeft haar nog geprobeerd te reanimeren. Helaas mocht dit niet meer baten.

Marken in diepe rouw

Toen de agenten rond 04.0 uur van Zuiderwoude richting Marken reden zagen zij een levenloos lichaam in de berm liggen. Na onderzoek bleek het om de eerder als vermist opgegeven Tamar te gaan.

Op het moment dat Tamar gevonden werd was er verder niemand op plaats delict aanwezig. Op het asfalt zijn remsporen aangetroffen waardoor er vanuit wordt gegaan dat het een aanrijding betreft. De politie kan dit nog niet bevestigen.

"Hoewel er remsporen zijn aangetroffen nabij de plek waar het dode meisje werd aangetroffen, staat nog niet vast dat ze bij een aanrijding om het leven is gekomen, benadrukt de politie. "We hebben nog geen helder beeld van wat er precies gebeurd is", aldus de woordvoerder. "Daarom hopen we dat er getuigen zijn geweest die ons meer kunnen vertellen."

Wat er tussen 01.00 en 04.00 uur is gebeurd blijft nog een raadsel

De politie focust zich momenteel op wat er voorafgaand aan de aanrijding is gebeurd om mogelijke verbanden te kunnen leggen. Camerabeelden worden bekeken en getuigen worden gehoord.

Nog geen verdachte

In het onderzoek zijn nog geen verdachten aangehouden.

Bermonderzoek afgerond

Zaterdagmiddag heeft de politie uitgebreid bermonderzoek gedaan op de plaats waar het lichaam van Tamar op de nacht van vrijdag op zaterdag is gevonden. De politie heeft aan beide kanten ruim 100 meter van het plaats van delict gezocht naar mogelijke aanwijzingen. Voorwerpen die in de berm zijn gevonden, zijn meegenomen voor onderzoek. Tevergeefs, het bermonderzoek is afgerond en heeft volgens de politie tot op heden zijn er nog geen nieuwe aanknopingspunten opgeleverd.

Auto-onderzoek

De politie heeft dit weekend na een grote zoekactie vier auto’s, drie uit Marken en een uit Uitdam, meegenomen voor technisch onderzoek. Met de eigenaren is gesproken en zij zijn tot op heden nog niet als verdachte aangemerkt.

De politie blijft uitkijken naar auto’s met verse schade en vraagt aan de mensen uit Marken en omgeving hier ook naar uit te kijken.

Politie zoekt getuigen

Om duidelijk te krijgen wat er precies is gebeurd in de nacht van vrijdag op zaterdag is de politie op zoek naar getuigen. Getuigen van het ongeval of betrokkenen die enige informatie hebben over wat zich de avond voor het ongeval heeft plaatsgevonden kunnen zich melden via 0900-8844. Dit kan desgewenst anoniem via misdaad anoniem, 0800-7000.

Afbeelding
Afbeelding