Laadpalen in Waterland: hier vind je ze

Algemeen
Waar staan de laadpalen in Waterland
Waar staan de laadpalen in Waterland (Foto: Adobe Stock)

WATERLAND – Inwoners van de gemeente Waterland kopen steeds vaker een elektrische auto, met het oog op een duurzamere toekomst. Om de elektrische auto op te laten heb je laadpalen nodig. Maar waar vind je die laadpalen in Waterland? In dit artikel staat een overzicht.

Volgens een onderzoek van Independer groeit het gebruik van elektrische auto’s onder Nederlanders hard. Harder dan de plaatsing van nieuwe laadpalen. De gemeente Waterland heeft momenteel ruim 17.000 inwoners. Dat komt neer op ongeveer 11,4 laadpalen per 1000 inwoners.

Nederland is een voorloper op het gebied van snellaadpunten voor elektrische auto’s. Zo zijn er in Nederland volgens de ANWB meer dan 3200 snellaadpunten. Frankrijk en Duitsland lopen nog voor op ons, maar België heeft er bijvoorbeeld maar 800.

Bijna 200 laadpalen in Waterland

In de gemeente Waterland vind je ten tijde van schrijven 193 laadpalen. De meeste hiervan zijn te vinden in Monnickendam, Ilpendam, Marken en Broek in Waterland. Maar de grote vraag is natuurlijk: waar staan deze laadpalen precies?

Gebruik deze handige kaart van Oplaadpalen.nl om gemakkelijk op te zoeken waar je je elektrische auto kunt opladen in Waterland.

Ook handig: je route plannen met de routeplanner van de ANWB voor elektrische auto’s.

Laadpaal aanvragen Waterland

Als je in het bezit bent van een elektrische auto, kun je een openbare laadpaal aanvragen bij de gemeente. Dit kan alleen als je op eigen terrein geen mogelijk hebt voor een laadpaal. Let wel op: een openbare laadpaal is toegankelijk voor iedereen. De laadpalen worden alleen geplaatst in overleg met de verkeerspolitie, Stichting Duurzaam Waterland en MRA-E.