Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Reddingstation Warder 35 jaar

Algemeen

WARDER - Het reddingstation Warder is opgericht in 1987, er vond destijds een incident plaats op het Markermeer waarbij watersporters in levensgevaar verkeerden. Een aantal inwoners van Warder besloten daarom reddingstation Zeevang op te richten. Eerst met een polyester vlet met een 10pk motor. Later kwam er een echte RIB (Rigid Inflatable Boat).

Op 27 februari 1998 werd door het AVRO-programma De Uitdaging van Angela Groothuizen binnen 48 uur een echt reddingstation gebouwd. Bedrijven en veel vrijwilligers hielpen mee. Later is er een tweede verdieping opgezet.

Open dag

Sinds maart 2020 beschikt het reddingstation over een nieuwe betere reddingboot De Beer: een aluminium Rib type Nicolaas Klasse 3 welke geschikt is voor reddingsacties op open water. Tijdens de open dag van het reddingstation op zaterdag 30 april hebben veel mensen meegevaren op deze reddingboot.

Het station groeide in de loop der jaren verder uit tot een volwaardig reddingstation dat wordt ondersteund door de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM). Het station draait nog steeds op donaties en steun van omwonenden en wordt bemand door louter vrijwilligers. Elke donderdag wordt er door de vrijwilligers hard getraind om alle vaardigheden te onderhouden en aan alle eisen te blijven voldoen. De hulp van deze gedreven vrijwilligers wordt belangeloos en vooral kosteloos gedaan, 24 uur per dag, 7 dagen in de week, onder alle omstandigheden. Op toerbeurt wordt er ingeroosterd voor beschikbaarheid bij alarmering. Ook bij evenementen zoals de Pieperrace en de kermis in Volendam verlenen zij assistentie.

IJsreddingsprotocol 

Als er ijs ligt en er dus niet gevaren kan worden, gaan zij in samenwerking met de brandweer van Oosthuizen over op het ijsreddingprotocol. Hierbij rukken zij samen met de brandweer uit om mens en dier op het ijs te redden en veilig aan de wal te brengen. De uitrusting (overlevingspakken) zijn hiervoor vele malen beter geschikt dan de pakken van de brandweer.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Binnen 5 minuten bijgepraat

over het laatste nieuws uit Waterland

Schrijf je hierin voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Wij verwerken uw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
De geboorte van Nederland 1572 - Kerkmuziek in Beweging Algemeen 29 jun, 13:44
Afbeelding
‘Mooi Waterland inspireert elke dag’ Algemeen 29 jun, 13:39
Afbeelding
“Leuk om dromen waar te maken” Algemeen 29 jun, 13:37
Afbeelding
Ademloos luisteren naar Kevin Hassing Algemeen 29 jun, 13:36
Afbeelding
Meezingfestival Monnickendam 9 juli 2022 Algemeen 29 jun, 13:34
Afbeelding
Hond voor de klas op OBS Middelie Algemeen 29 jun, 13:32
Afbeelding
Zomerfeest voor Oekraïnse vluchtelingen Monnickendam Open kerk op zaterdag Algemeen 29 jun, 13:30
Afbeelding
klaver Agrarisch vastgoed Landbouwshow. Purmer 400 jaar Algemeen 29 jun, 13:28
Afbeelding
activiteit in de regio Algemeen 29 jun, 13:27
Afbeelding
Akkoord voor nieuw college Algemeen 29 jun, 13:24
Afbeelding
persbericht kaasmarkt Algemeen 29 jun, 13:14
Afbeelding
Provincie investeert 1,5 miljoen euro in ’slimme oplossingen om elektriciteitsnet te ontlasten Algemeen 29 jun, 12:28
Afbeelding
Boeren blokkeren kruispunt ‘t Schouw 112-nieuws 28 jun, 21:14
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Waterland

Op Rodi Waterland volg je het laatste nieuws uit Waterland. Rodi Waterland informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Waterland

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Waterland in je mailbox.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief