Guurtje.
Guurtje. (Foto: Rodi Media/SZ )

Guurtje: ‘Wroeten in de aarde is goede therapie’

Algemeen

PURMER – Veel inwoners uit de regio kennen Guurtje wel, de excentrieke dame die al jaren woont op een boerderij in de Purmer, haar tuin te herkennen aan de vele kleurrijke spullen die ze om zich heen heeft verzameld. Ter ere van Purmer 400  jaar wil Guurtje het stuk land dat van oudsher in de familie is-“mijn vader en moeder hebben vroeger heel hard gewerkt”, weer goed in gebruik nemen en een eerbetoon brengen aan haar moeder Elizabeth. 

Als eerbetoon aan mijn moeder Elizabeth wil ik rozenstruiken planten

“Ik wil dat het hier weer gaat leven zoals vroeger. Er is van alles mogelijk; moestuinieren, appelbomen en rozenstruiken planten, hutten bouwen…ik vind het zo belangrijk dat jong en oud, en vooral kinderen zien dat de natuur ontzettend belangrijk is in het leven. Wroeten in de aarde is een goede therapie!’, vertelt ze. Vorig jaar startte Guurtje al met het project van de moestuintjes op het land. “Helaas is dat niet helemaal goed gelukt. Er hadden zich een aantal kinderen aangemeld, waaronder Bram en Danny, heel erg leuk. Maar het bleek soms toch te intensief en te veel werk voor de kinderen en hun ouders. Wat Danny en Bram wel ontzettend leuk vonden was het bouwen van hutten, dus dat hebben ze dan ook gedaan. Geweldig om ze te zien lopen met hun gereedschapskistjes. De hutten staan er nog en zijn erg mooi geworden.” Guurtje is geboren en getogen in de Purmer. Vanwege de festiviteiten van Purmer 400 komen er veel herinneringen terug. “Mijn vader is al heel mooi geëerd in het boek over 400 jaar Purmer, maar mijn moeder Elizabeth verdient ook een mooi eerbetoon”, vertelt ze. “Vandaar dat ik Queen Elizabeth rozenstuiken zal planten op het landje waar ik vroeger met mijn moeder liep door de boomgaard. We plukten dan samen peertjes of ander fruit. Mijn moeder maakte tevens borstrokken en sokken, dat deed ze door te breien en op het spinnenwiel. Het zou geweldig zijn als op dit landje- locatie: Purmerdijk vier/naast Purmerdijk M4) weer leven terug komt. Ik noem het landje ‘La Paisible’. Kinderen kunnen hier van alles leren over de natuur, duurzaam leven, (moes)tuinieren, wat heel makkelijk kan door de tips die ik heb gekregen van de heer Philip Ferror. Het is zelfs mogelijk een bootje aan te leggen bij de steiger. Wellicht zijn er mensen die net als ik duurzaamheid en natuur heel belangrijk vinden een een ‘tiny house’ willen plaatsen, er is zoveel mogelijk!” Bij interesse graag contacten via redactie.osb@rodi.nl

Bram en Danny.

Binnen 5 minuten bijgepraat

over het laatste nieuws uit Waterland

Schrijf je hierin voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Wij verwerken uw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Kunstmaand keert terug Algemeen 6 jul, 16:26
Afbeelding
Provincie investeert 1,5 miljoen euro om elektriciteitsnet te ontlasten Algemeen 6 jul, 16:26
Afbeelding
Nieuwe tentoonstelling in Waterlandsmuseum de Speeltoren Algemeen 6 jul, 16:24
Afbeelding
FC Volendam oefent in Alkmaar Algemeen 6 jul, 16:23
Afbeelding
Beyaert viertal Noord-Hollands kampioen Algemeen 6 jul, 16:22
Afbeelding
Fries Skûtsjesilkampioen op de vaste wal in Edam Algemeen 6 jul, 16:21
Afbeelding
Voorlezen thuis met de DoorleesExpress Algemeen 6 jul, 16:20
Afbeelding
Toneelvereniging Purmersteyn speelt ‘ Alles krijgt een staartje’ tijdens Purmer 400 Algemeen 6 jul, 16:18
Afbeelding
Column deze week (wk 27) Algemeen 6 jul, 16:18
Afbeelding
Boerenmarkt Purmer 400 jaar Algemeen 6 jul, 16:17
Afbeelding
Lake Land hotel gereed voor opvang van Oekraïense vluchtelingen Algemeen 6 jul, 16:14
Afbeelding
Nieuwe Bridgecursus Dubbel & Dwars Edam Algemeen 6 jul, 16:09
Afbeelding
Challenge4life obstacle run 9 juli Algemeen 6 jul, 16:09
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Waterland

Op Rodi Waterland volg je het laatste nieuws uit Waterland. Rodi Waterland informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Waterland

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Waterland in je mailbox.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief