Sinterklaas intocht Monnickendam

Nieuws
Sinterklaas zet 18 november weer voet aan wal in Monnickendam.
Sinterklaas zet 18 november weer voet aan wal in Monnickendam. (Foto: Ria Houweling-Bouwman)

MONNICKENDAM - Sint Nicolaas stapt op zaterdag 18 november aan wal in Monnickendam. Op zaterdag 18 november is het eindelijk zover. Dan stapt Sint Nicolaas met zijn pieten weer aan wal in de binnenhaven van Monnickendam. 

Maar wat zijn wij blij dat Sinterklaas weer, met de boot en zijn pieten, aan wil meren in Monnickendam. Dat is op zichzelf al een feestje waard. Wat hebben wij Sinterklaas en zijn Pieten gemist. Tijdens de eerste aflevering van het Monnickendammer Sinterklaasjournaal waren er veel kinderen opgelucht. Sinterklaas probeert in ieder geval naar Monnickendam te komen en ook nog met de boot. Heerlijk toch!

Sinterklaas intocht Binnenhaven Monnickendam

Vanaf 13.15 uur begint het inzingen rond de binnenhaven dat wordt ondersteund door band Olympia – Con Brio. De presentatie is in handen van Mevrouw Anna. Om 14.00 uur hoopt Sint Nicolaas aan wal te stappen en het gezelschap wordt daar feestelijk ontvangen door Mevrouw Anna en onze burgemeester Marian van der Weele. Vorig jaar was het een swingend feestje. Daar hebben de Pieten ook dit jaar weer heel veel zin in. Fijn dansen op de sinterklaasliedjes. 

Als Sint aan wal is gekomen zal hij eerst zoveel mogelijk naar de kinderen toe gaan en daarna maakt hij een rijtoer. Deze rijtoer gaat via de Middendam, Zuideinde, Niesenoortsburgwal, Weezeland en de Rozendaalstraat naar de Zarken. Er kan worden meegelopen, of nadat je in de haven bent geweest, kun je ook gauw een plekje langs de route zoeken. Je kunt ook alvast naar de voorstelling gaan. 

Voorstelling van het Pietentheater Monnickendam

Grote of Sint-Nicolaas kerk, Zarken 2,Monnickendam. Voorstelling voor de kinderen uit Monnickendam van de groepen 1, 2, 3 en 4. Zij hebben kaartjes gekregen op school. De kerk is open om 15.00 uur en de voorstelling start om 15.15 uur.

Logeeradres Sinterklaas Monnickendam


Waar slapen Sinterklaas en zijn Pieten eigenlijk? En waar wordt er gewerkt? Sinterklaas logeert met zijn gevolg in het Hotel aan de haven en de werkkamer is in het Sociaal cultureel centrum: De Bolder. Uiteraard zijn zij in heel Monnickendam aan het werk. Alleen dan zullen er veel mensen juist slapen..Voor het paardje , Ozo Snel , wordt nog gezocht naar een goede logeerplek.

Uitzwaaifeest Sinterklaas Monnickendam

Bewaar je lampion voor het uitzwaaifeest op 6 december.Ook dit jaar wordt de Sint in Monnickendam uitgezwaaid op zijn verjaardag op woensdag 6 december. De Grote Kerk te Monnickendam, is dan vanaf 17.30 uur geopend en het (gratis) feest start om 17.45 uur. Vanaf de Grote Kerk gaat de Sint met al zijn pieten in optocht naar de haven om daar weer op de boot te stappen. Bewaar je lampion en neem deze mee naar de uittocht voor een extra vrolijke wandeling. De boot vertrekt vanaf de Gooische Kaai. 

Monnickendammer Sinterklaasjournaal

Op 13 november start op Omroep PIM weer het Monnickendammer Sinterklaasjournaal. Vanaf maandag13 november tot en met zaterdag 18 november is er elke dag om 17.30 een aflevering van het journaal te zien.