Sinterklaas intochten Monnickendam, Broek, Zuiderwoude, Uitdam, Marken: dit is het programma

Algemeen
Sinterklaas heeft het weer druk komend weekend met de Sinterklaasintocht in Ilpendam, Broek in Waterland en Marken en wellicht ook de Sinterklaasintocht in Edam.
Sinterklaas heeft het weer druk komend weekend met de Sinterklaasintocht in Ilpendam, Broek in Waterland en Marken en wellicht ook de Sinterklaasintocht in Edam. (Foto: Cees Bandt )

WATERLAND- De Sint heeft het er maar druk mee. Omdat Waterland  uit veel kernen bestaat lukt het vaak niet om die allemaal op een dag te bezoeken. De komende twee weken staan er diverse Sinterklaas intochten op het programma in Waterland. Zo komt Sint op bezoek in Monnickendam, Broek in Waterland, Marken, Uitdam en Zuiderwoude. 

Wil je weten wanneer de Goedheiligman precies aankomt in jouw dorp of stad? Check het hieronder.

Sinterklaas intocht Monnickendam

Sint Nicolaas stapt op zaterdag 18 november aan wal in Monnickendam. Vanaf 13.15 uur begint het inzingen rond de binnenhaven dat wordt ondersteund door band Olympia – Con Brio. De presentatie is in handen van Mevrouw Anna. Om 14.00 uur hoopt Sint Nicolaas aan wal te stappen en het gezelschap wordt daar feestelijk ontvangen door Mevrouw Anna en onze burgemeester Marian van der Weele. Vorig jaar was het een swingend feestje. Daar hebben de Pieten ook dit jaar weer heel veel zin in. Fijn dansen op de sinterklaasliedjes. 

Als Sint aan wal is gekomen zal hij eerst zoveel mogelijk naar de kinderen toe gaan en daarna maakt hij een rijtoer. Zie hieronder in het uitgebreide artikel waar de Sint allemaal langs komt in Monnickendam met de rijtoer. 

Sinterklaas intocht Marken

Zaterdag 25 november 2023 is de Sinterklaas intocht op Marken. Tussen 11.00 en 13.00 uur is het groot feest op Marken. Om 11.10 verzamelen de kinderen zich bij Dorpshuis het Trefpunt om vervolgens in een stoet via de kerkbuurt naar de haven te lopen. Om 11.45 uur komt de Sint aan met de Pieten. Van 12.30 tot 13.30 is er een groot feest in het dorpshuis. Sinterklaas heeft zelfs een goochelaar uitgenodigd. Zorg dat je erbij bent! 

Sinterklaas intocht Broek in Waterland, Zuiderwoude, Uitdam

Zondag 19 november vanaf 12.00 uur start de Sinterklaasviering op het Havenrak in Broek in Waterland. Aansluitend  is er voor de kinderen een groot feest in de kerk van 12.30 tot 13.30 uur. Dit feest is voor kinderen tot en met groep acht uit Broek in Waterland, Zuiderwoude en Uitdam. Ouders kunnen tijdens de show in het Broekerhuis terecht en erna eventueel in de kerk voor een versnapering.