Vogels kijken op de fiets met IVN Waterland

Nieuws
Tureluur
Tureluur (Foto: IVN Waterland)

REGIO - Met de IVN meefietsen kan zondag 5 mei. Vanuit Purmerend fietsen ze een mooi rondje van ±10 km door de polders van Wormer, Neck en Jisp. Dat betekent genieten van de vogels die in het voorjaar in de omgeving te zien zijn. 

In de waterplas bij Neck foerageren misschien wel kluten, tureluurs of andere steltlopers. De IVN-gidsen hebben telescopen mee, dus deelnemers kunnen hun fraaie verenkleed van dichtbij bekijken. De route gaat langs de polder van de Wormer, verder over de Jisperdijk. Onderweg zijn er verschillende plekken waar de groep stopt om vogels te spotten. 

Daarna gaat de route naar het Jisperpad, een doodlopend weggetje door een stille polder waar weidevogels in alle rust kunnen broeden. Onder andere grutto’s, kieviten en tureluurs en wellicht zijn er ook gele kwikstaarten te zien. In de rietkraag zitten weer andere vogels. Via de Kanaaldijk en de Neckermolen gaat de route weer terug naar Purmerend. Neem eventueel ook zelf een verrekijker en/of fototoestel mee.

Vertrek: parkeerplaats Slotplein in Purmerend. Tijd: 09.00-11.30 uur. Kosten: € 2,50. IVN leden en donateurs en kinderen gratis. Voor informatie en aanmelden: Louis Boersma, moeraswg.ivn.w@gmail.com of www.ivn.nl/waterland.