‘C.H. Dekker Transport is meer dan wielen!’

Partnerbijdrage
Courtney Stravers en Ilona Meiring zijn HR-adviseur bij C.H. Dekker Transport B.V. in Ilpendam.
Courtney Stravers en Ilona Meiring zijn HR-adviseur bij C.H. Dekker Transport B.V. in Ilpendam. (Foto: Els Broers)

Een groot aantal medewerkers van C.H. Dekker Transport B.V. uit Ilpendam verheugt zich al op de komende lente. Zij leggen de kilometers naar hun werkgever namelijk dagelijks fietsend af. Het transportbedrijf ligt op twintig minuten fietsen van Purmerend, midden tussen de langgerekte weilanden in de groene Polder de Vurige Staart en Varkensland. Voor de chauffeurs met de standplaats Ilpendam is dit het startpunt van een rit die hen op de meest bijzondere locaties in binnen- en buitenland brengt.  

‘Zowel jong talent als carrière-switchers zijn welkom. We hebben diverse vacatures op kantoor en op de weg!’ 

“Geen dag is hier hetzelfde!” zeggen Courtney Stravers en Ilona Meiring. Zij zijn HR-adviseur bij C.H. Dekker Transport B.V. in Ilpendam. Courtney: “Dat geldt niet alleen voor de werkdagen van het kantoorpersoneel, maar ook van onze chauffeurs. Vanuit verschillende standplaatsen, waaronder Ilpendam, Uitgeest, Antwerpen, Stadskanaal, Moerdijk, Almere en Weert, rijden zij dagelijks naar een grote hoeveelheid binnen- en buitenlandse bestemmingen.” 

Snel schakelen

Het familiebedrijf, dat dit jaar haar vijfenzeventigjarig jubileum viert, ontwikkelde zich in de afgelopen jaren tot een krachtig nationaal en internationaal opererend transportbedrijf dat gespecialiseerd is in het vervoer van bouw- en staalproducten zoals staalplaten, damwanden, buizen en het vervoer van containers. Het bedrijf wordt gekenmerkt door harde werkers, type no-nonsense, die gericht zijn op oplossingen. Ilona: “Als chauffeur kom je nog wel eens voor situaties te staan die snel schakelen vereisen, een scherpe blik vragen en waarin je doortastend en veilig moet handelen. Dat verwachten klanten ook van ons.” Die mentaliteit gaat gepaard met de nodige bescheidenheid. “We hebben een functioneel kantoor. Geen toeters en bellen, maar alles wat we nodig hebben om ons werk goed uit te kunnen voeren, is er. We hebben professionals in dienst, de opdrachtgevers zijn meer dan tevreden en we hebben mooie bouwprojecten onder handen”, zegt Courtney.  

‘Meer dan wielen’

Twee van die indrukwekkende bouwprojecten zijn de Haarlemse Koepelgevangenis en het omvangrijke A9-project Badhoevedorp-Holendrecht, waar Rijkswaterstaat de snelweg bij Amstelveen verdiept en verbreedt. Een technische uitdaging waarvoor bouwconsortium VeenIX de expertise van onder andere C.H. Dekker Transport inschakelt. Courtney: “Een uitdaging niet alleen op technisch vlak, maar ook omdat gewerkt wordt in een dichtbevolkt gebied met weinig ruimte voor al het materieel. Het is dus een puzzel wanneer we waar met welk materieel kunnen staan. Die puzzel leggen we samen met de andere betrokken partijen.” Met deze vorm van samenwerking laat het transportbedrijf zien dat zij haar rol als partner voor haar opdrachtgevers goed kan vervullen. Die opdrachtgevers weten C.H. Dekker Transport meer dan ooit te vinden, wat voor een sterke groei van de onderneming zorgt. “We zijn meer dan wielen: de organisatie biedt een totale transportoplossing. We zorgen ervoor dat we goederen veilig en duurzaam vervoeren en op de afgesproken tijd afleveren. Dat vervoer gebeurt door middel van een uitgebreid wagenpark, met ondersteuning van een eigen werkplaats en een gedreven team”, aldus Ilona. 

Kicken

Het wagenpark van C.H. Dekker Transport bestaat uit ruim 40 trucks en meer dan honderd opleggers. Courtney: “De meeste opleggers of semi-trailers zijn geschikt voor allerlei soorten transport, maar we zijn ook gespecialiseerd in lengte- en breedtetransport. Dat is echt kicken, als je een grote lading veilig en op tijd op de plaats van bestemming aflevert!” In verband met de groei van het bedrijf zijn Courtney en Ilona druk bezig het team, dat momenteel uit ongeveer zeventig mensen bestaat, uit te breiden. Courtney: “Zowel jong talent als carrièreswitchers zijn welkom. We hebben diverse vacatures op kantoor en op de weg, te vinden op onze website chdekker.nl. Heb je belangstelling om vrachtwagenchauffeur te worden, dan is het mogelijk om intern de opleiding te volgen. Zodra je die hebt afgerond, staat er een auto op je te wachten.” 

Ze vervolgt: “De sfeer is gemoedelijk, eigen initiatief is meer dan welkom en omdat we een platte organisatie zijn, schakelen we snel. Heb je een vrije dag nodig, dan probeert onze afdeling Planning dat meteen te regelen en het salaris staat altijd keurig op tijd op je rekening. Dat lijkt misschien vanzelfsprekend, maar we horen vaak terug dat medewerkers dat heel erg waarderen. We werken met een hecht team. Het feit dat enkele gepensioneerde oud-werknemers nog regelmatig een ritje voor ons doen of werkzaamheden op het terrein uitvoeren, laat wel zien dat ons familiebedrijf een supergoede werkgever is!”

Scan de QR-code!