‘Als uitzondering gaan we met de step de Tourmalet op’

Algemeen
Voor Lex Boers en Aad van der Voort is het nu de tijd om mee te doen aan Team Westland.
Voor Lex Boers en Aad van der Voort is het nu de tijd om mee te doen aan Team Westland. (Foto: PR)

Team Westland gaat in de strijd tegen kanker op woensdag 22 juni in Frankrijk de Col du Tourmalet beklimmen. De 250 deelnemers die deze dag fietsend, wandelend of hardlopend deze 2115 meter hoge mythische berg gaan beklimmen hebben hiervoor allemaal een persoonlijke motivatie. Deze keer: deelnemers Lex Boers en Aad van der Voort.

“Jaren geleden zijn wij, Aad van der Voort en Lex Boers, vanuit het niets vele kilometers gaan steppen voor goede doelen. In al die jaren hebben we veel mensen uitgedaagd met ons mee te steppen.

Bij Aad is het stepvirus en het steppen voor de goede doelen blijven hangen. We hebben allebei onze bagage wel, maar het blijft extra dankbaar als we weer een prestatie hebben kunnen steppen voor een goed doel. De step blijft toch een vervoersmiddel waarbij iedereen gaat glimlachen. Dat maakt het voor ons ook extra mooi.

We beschikken allebei nu nog over een goede gezondheid. Lex had zich voorgenomen om voor zijn 60ste verjaardag nog eenmaal gek te doen. Aad werd daar begin dit jaar aan herinnert. En wat doe je dan samen? Volmondig JA zeggen tegen de uitdaging en daar een doel bij zoeken. Vanuit meerdere hoeken hebben wij wel is het voorstel gehad om mee te doen aan Team Westland. We hebben altijd gezegd dat je daar aan mee moet doen als de tijd rijp is. En die tijd, dat is nu!

Het voorstel van Aad om in te schrijven bij Team Westland hebben wij dus gedaan. Na de inschrijving kregen we echter wel te horen dat het niet de gebruikelijke gang van zaken is om de Tourmalet op de step te beklimmen. Als uitzondering gaan we daarom dit jaar mee.

En waarom we mee gaan? Omdat wij nog de rijkdom van gezondheid hebben om tegen deze verschrikkelijke ziekte te strijden. Het zal voor ons zeker een uitdaging worden om de Tourmalet op te steppen. Maar met alle steun die wij krijgen, en de warme Team Westland familie waar we met open armen zijn ontvangen, gaan wij in deze grote strijd tegen kanker, proberen mee te strijden om zoveel mogelijk sponsorgeld te generen. Dit om de Goede Doelen van Team Westland te verwezenlijken. En dan nu maar snel weer trainen op de step!”