WKV Musica viert kerst met Orpheus uit Lviv

Algemeen
WKV Musica zingt dit keer in de Oude Kerk in Naaldwijk.
WKV Musica zingt dit keer in de Oude Kerk in Naaldwijk. (Foto: PR)

Op vrijdag- en zaterdagavond, 16 en 17 december, geeft de Westlandse Koorvereniging Musica haar traditionele Kerstconcert. Deze keer is gekozen voor de intieme sfeer van de Oude Kerk aan het Wilhelminaplein in Naaldwijk.

Voor dirigent Gerard Brëas zijn beide avonden zijn laatste concerten als dirigent van WKV Musica. Vanaf de oprichting, april 1991, is hij vaste dirigent van de vereniging. Hij gaat na 55 jaar dirigentschap genieten van zijn pensioen.

Vocal Group Orpheus uit Lviv, Oekraïne werkt mee aan beide concerten. Dit acht leden tellend ensemble bestaat uit professionele zangers die aan het conservatorium zijn afgestudeerd. Hun repertoire is naast klassiek ook modern. Mogelijk zullen slechts zeven leden kunnen optreden omdat er één meevecht in het Oekraïense leger aan het oostfront. Van de Oekraïense overheid hebben zij toestemming gekregen om in het buitenland op tournee te gaan. Orpheus is voor Musica geen onbekende. Vanaf 2000, de oprichting van Orpheus, is deze Vocal Group met enige regelmaat te gast geweest bij de concerten van Musica.

Op het concertprogramma van de Westlandse Koorvereniging Musica staan naast internationale kerstliederen onder meer ook het Cantique de Noël én het Sanctus van Gounod zal zeker niet ontbreken. De Vocal Group Orpheus zal naast gezamenlijk optreden met het koor ook a capella liederen ten gehore brengen. De muzikale begeleiding wordt verzorgd door het Blaaskwintet Hi-Five, Wim Loef (vleugel), Aarnoud de Groen (orgel) en Reinilde Buys (harp).

De aanvangstijd van de concerten is 20.00 uur en de kerk is om 19.30 uur open. Kaartjes kosten € 25 per stuk - pauzedrankje en garderobe inbegrepen. De kaartjes zijn te verkrijgen bij de koorleden van WKV Musica, via de website www.wkvmusica.nl of telefonisch 06-21673845.