Petitie René Kops bijna 20.000 keer ondertekend

Algemeen
Jade en René Kops.
Jade en René Kops. (Foto: Privé)

De petitie van ‘s-Gravenzander René Kops heeft deze week de helft van het benodigde aantal handtekeningen gehaald. Kops is vader van de 15-jarige Jade. Zij kreeg anderhalf jaar geleden de diagnose kanker. Met de petitie wil Kops aandacht vragen voor de financiële consequenties voor ouders die te maken hebben met een ziek kind.

“Helaas is er voor ouders van ernstig zieke en terminale kinderen géén vangnet”, schrijft Kops op de pagina van de petitie. “Terwijl het vaak onmogelijk is om te werken terwijl het kind strijdt voor zijn of haar leven. Hier moet een regeling voor komen, zodat iedere ouder bij het kind kan zijn zonder zich ook nog zorgen te moeten maken over financiële consequenties.”

Jade heeft inmiddels 394 chemo’s, 28 bestralingen en vele opnames achter de rug. Halverwege januari dacht het gezin Kops dat de kanker verslagen was, maar een dag later bleek de tumor toch nog aanwezig.

De petitie heeft 40.000 handtekeningen nodig om deze aan te kunnen bieden aan minister Ernst Kuipers van Volksgezondheid. Maandag was de petitie bijna 20.000 keer ondertekend via https://www.petities.com/petitie_voor_vangnet_ouders_van_ernstig_zieke_en_terminale_kinderen.