'Ik kan het niet laten iets moois te maken.'
'Ik kan het niet laten iets moois te maken.' (Foto: Tiny van de Sar)

Expositie Tiny van de Sar in Hofboerderij

zaterdag 6 april 2024 13:30 tot zondag 28 april 16:30

De Westlandse kunstenares Tiny van de Sar exposeert in april in de Hofboerderij te Wateringen. Tiny is in ’s-Gravenzande geboren, waar ze als tuindersdochter opgroeit. ‘De tuin’ speelt nog steeds een rol in haar werk.

Kassen in vele gedaanten kleuren haar bestaan, zou je kunnen zeggen. Haar eerste herinneringen staan ge-etst in haar geheugen: de geur van vochtige aarde, het zonlicht in kassen en het ritme van schaduwen die tijdgebonden zijn.

Met puur plezier en grote passie, tekent, schildert en etst zij de wereld van de tuinbouw. Vele etsen, aquarellen en etsen vonden dan ook hun weg naar tuinbouw gerelateerde particulieren, gemeenten en bedrijven.


Werk van Tiny van de Sar. - Tiny van de Sar.

In de tentoonstelling op de Hofboerderij wordt een mix van kleuretsen en olieverfschilderijen geëxposeerd.

Ik kan het niet laten iets moois te maken

Over het schilderen zegt Tiny: “Het is een prachtig vak. Ik kan het niet laten iets moois te maken. Olieverf heeft mijn voorkeur door het schilderij laag voor laag te kunnen opbouwen tot het stralend naar voren komt”.

Streven naar perfectie

Over het etsen zegt Tiny: “het grafische van de techniek van het etsen heeft mij altijd zeer bekoord. Het ontwerpen, uitdenken tot het verwezenlijken; het is een heel proces. Die weg te gaan tot een sfeervolle afdruk in meerdere kleuren vind ik helemaal geweldig. Ik streef hierbij daar perfectie in kleur, sfeer en harmonie.”

Praktische info

De expositie is elke zaterdag en zondagmiddag van 6 april tot en met zondag 28 april tussen 13.30 en 16.30 uur gratis te bezoeken: de koffie en thee staan klaar. De Hofboerderij ligt aan de Hoflaan 1 te Wateringen en er is voldoende parkeergelegenheid.