Jongeren in het Westland minder eenzaam door initiatief Roos (23) uit Naaldwijk

Cultuur
Roos Vollebregt (23) uit Naaldwijk is met het initiatief 'Plant a Friend' genomineerd voor de Young Impact Awards.
Roos Vollebregt (23) uit Naaldwijk is met het initiatief 'Plant a Friend' genomineerd voor de Young Impact Awards. (Foto: PR)

Initiatiefneemster Roos Vollebregt (23) uit Naaldwijk is met het initiatief ‘Plant a Friend’ genomineerd voor de Young Impact Awards. Plant a Friend verbindt jongeren in een appgroep door een plantje en vermindert daarmee gevoelens van eenzaamheid onder jongeren. 

Young Impact biedt jongeren in Nederland de kans om hun talenten te ontdekken en zich in te zetten voor wat zij belangrijk vinden. Met de uitreiking van de Awards wil Young Impact een boost geven aan de maatschappelijke initiatieven van jongeren. Roos: “Plant a Friend is een geweldig initiatief om jongeren gratis en op een laagdrempelige manier te verbinden met leeftijdsgenoten in een veilige omgeving. Deelnemers krijgen een plantje thuisgebracht en worden in een groepsapp geplaatst die wordt beheerd door een vrijwilliger.”

Hier zijn echt nieuwe vriendschappen ontstaan

“De jongeren hebben een gespreksonderwerp én een gezamenlijke interesse, daardoor ontstaat er op een laagdrempelige manier een gesprek. Wanneer de groep een beetje aan elkaar gewend is, gaat het gesprek van nature over allerlei onderwerpen. De eerste twee groepen hebben ‘Plant a Friend’ als zo prettig ervaren, dat zij elkaar na 4 maanden hebben ontmoet in de kas waar het plantje vandaan komt. Hier zijn echt nieuwe vriendschappen ontstaan.” Roos heeft Plant a Friend in 2021 overgenomen, een jaar later is zij genomineerd voor de Young Impact Awards. 


Roos’ initiatief valt in de categorie Maatschappij.

Uitreiking

Op 10 november as. worden de Young Impact Awards uitgereikt aan jongeren die een positieve impact maken op onze maatschappij. Roos zet zich bevlogen in om het verschil te maken in het leven van jongeren met Plant a Friend. Met de Young Impact Awards kan zij ervoor zorgen dat Plant a Friend verder kan groeien en meer jongeren kan bereiken. Wie Plant a Friend wil helpen groeien, kan nog tot 1 november stemmen op Roos met Plant a Friend in de categorie Maatschappij via https://youngimpact.nl/stemmen.