Hier in Westland bekijk je de schaatsen en medailles van Jutta Leerdam

Cultuur
Jutta Leerdam komt uit 's-Gravenzande, waar het Westlands Schaatsmuseum is gevestigd.
Jutta Leerdam komt uit 's-Gravenzande, waar het Westlands Schaatsmuseum is gevestigd. (Foto: Archief/NOS)

Jonge schaatsliefhebbers kunnen zondag 8 oktober hun hart ophalen tijdens de speciale kindermiddag in het Westlands Schaatsmuseum in ‘s-Gravenzande. Hier zijn honderden schaatsen te bekijken, waaronder die van een wereldberoemde schaatsster die in Westland is opgegroeid: Jutta Leerdam.

Naast de schaatsen van Jutta zijn ook haar medailles in het echt te bewonderen. Als extraatje kunnen de kinderen een gaaf memoryspel spelen: niet met kleine kaartjes, maar met grote plakkaten van dertig bij dertig centimeter, waar allerlei afbeeldingen op staan die met schaatsen te maken hebben. Papa’s, mama’s, opa’s en oma’s en andere volwassenen mogen daar trouwens ook aan meedoen.


Het reuze-memoryspel voor jong en oud. - Westlands Schaatsmuseum

Bioscoop

Na afloop van het spel wordt er gezellig bioscoopje gehouden met een Walt Disney-film op een groot scherm. Elk kind gaat met een verrassing naar huis. Het museum gaat open om 13.00 uur; het memoryspel wordt gespeeld vanaf 14.00 uur. De organisatie raadt deelnemers aan zich vooraf aan te melden, om verzekerd te zijn van een plekje. Aanmelden kan bij Coby Verbeek. Haar telefoonnummer is 06-53353341. Haar e-mailadres is info@westlands-schaatsmuseum.nl.

Praktische info

Zaterdag 7 oktober is het museum ook open, maar dan is er geen memoryspel. De expositie ‘Van Wim tot Jutta’ staat dan centraal. Het museum is gevestigd in ’s-Gravenzande aan de Parallelweg 43. Meer informatie: www.westlands-schaatsmuseum.nl.