WestlandTheater De Naald heeft een nieuwe hoofdsponsor

Cultuur
Directeur Jeroen van de Wiel (WestlandTheater de Naald) met de nieuwe deur/zaalsponsor; Bas Voermans van GICT Groep
WestlandTheater de Naald.
Directeur Jeroen van de Wiel (WestlandTheater de Naald) met de nieuwe deur/zaalsponsor; Bas Voermans van GICT Groep WestlandTheater de Naald. (Foto: Thierry Schut)

BICT Groep is vanaf seizoen 2024-2025 de nieuwe hoofdsponsor van WestlandTheater De Naald en wordt daarmee, naast De Rabobank, één van de twee meest prominente partners binnen het theater.

Net als De Naald heeft ook de BICT Groep maatschappelijke impact hoog in het vaandel staan en willen zij met deze samenwerking de verbinding met kunst en cultuur graag versterken. De twee partijen hebben de handen ineengeslagen voor een samenwerking van drie seizoenen. De naam van de grote zaal is vanaf heden de ‘BICT Groep zaal’ en de naam van het ICT-bedrijf prijkt al groots op de zaaldeuren.

Impuls

“Allereerst zijn wij Jumbo Foodmarkt Koornneef dankbaar voor de jarenlange samenwerking. We zijn erg trots en dankbaar dat BICT Groep dit stokje overneemt”, vertelt directeur van De Naald Jeroen van de Wiel. “We spreken bewust van een samenwerking, want het gaat erom wat we voor elkaar kunnen betekenen. Samen kunnen we nog meer impuls geven aan De Naald als ontmoetingsplaats en er onder andere voor zorgen dat we het podium blíjven voor Westland.” De sponsoring wordt gebruikt ten behoeve van de theater- en filmprogrammering van De Naald, maar ook voor het bekostigen van speciale evenementen en activiteiten voor de Westlandse kunst- en cultuurgezelschappen en cultuureducatie voor leerlingen van de Westlandse scholen.

Bas Voermans, CEO van BICT Groep, onderstreept het belang van kunst en cultuur in de samenleving: “Kunst en cultuur zijn van onschatbare waarde, waarmee een belangrijke verbinding kan worden gecreëerd binnen onze samenleving.” Met deze samenwerking zetten De Naald en BICT Groep een belangrijke stap in het versterken van de culturele identiteit in Westland.