Laatste kans om gratis je tegels te laten ophalen in Westland

Duurzaamheid
Meedoen aan het NK Tegelwippen kan al vanaf één tegel. Het aanleggen van een geveltuintje is een leuke manier om ruimte te maken voor groen.
Meedoen aan het NK Tegelwippen kan al vanaf één tegel. Het aanleggen van een geveltuintje is een leuke manier om ruimte te maken voor groen. (Foto: PR)

De Tegeltaxi rijdt 23 oktober voor de laatste keer door Westland. Voor mensen die een groenere tuin willen, is dat dus de laatste kans in 2023 om hun tegels kosteloos te laten ophalen. Bovendien krijgen ze dan ook nog eens een mooie plant.

Sinds 21 maart doet gemeente Westland mee aan het NK Tegelwippen. Iedereen in Westland kan de Tegeltaxi bestellen om tuintegels, die plaats maken voor groen, op te laten halen. Hier zijn geen kosten aan verbonden en de deelnemer krijgt ook een mooie tuinplant cadeau. Daarnaast maken zij automatisch kans om aan het einde van het jaar een regenton te winnen, én je helpt het Westland natuurlijk hoger in het klassement van het NK. Op dit moment staat Westland op de elfde plaats van de vijfentwintig grote gemeenten die dit jaar meedoen.

De Tegeltaxi rijdt dit jaar nog één keer, namelijk op maandag 23 oktober.

Groen

Het doel van het tegelwippen is het vervangen van tegels voor groen. Je wipt er een tegel uit en plant er bloemen of planten voor in de plaats. Zo kun je een steentje bijdragen aan een groenere en gezondere leefomgeving. Wanneer tegels worden vervangen door gras, bloemperken, bomen en geveltuinen, wordt Westland meer klimaatadaptief en biodivers.

24.759 tegels

Vorig jaar deed Westland ook mee aan het NK Tegelwippen en wipte toen in totaal 10.550 tegels. Dit jaar zijn dat er al 24.759.

Ook als je zelf tegels naar de werf brengt kun je deze tegels opgeven als gewipte tegels op www.nktegelwippen.nl. Tegelwippers maken namelijk ook nog eens kans om mooie prijzen te winnen.