Foto van de maand: jonge Heulse padvinders

Historie
Padvinders uit Kwintsheul, maar wie zijn het precies?
Padvinders uit Kwintsheul, maar wie zijn het precies? (Foto: HVWK)

De Historische Vereniging Wateringen-Kwintsheul (HVWK) publiceert maandelijks een historische ‘foto van de maand’, waarvan de werkgroep de achtergrond niet kent. Het doel: het verhaal van de foto achterhalen. In de maand oktober: jonge padvinders van de Heulse padvinderij.

De achttien jonge padvinders uit Kwintsheul die op de foto te zien zijn, zijn op zomerkamp in Ulvenhout bij Breda in 1961. De HVWK hoopt dat lezers hen kunnen helpen te achterhalen wie deze jongens en hun hopman zijn.

Wie weet meer over deze padvinders? Reacties zijn welkom bij de Historische Vereniging via e-mail (foto@hvwk.nl) of Facebook (facebook.com/hvwateringen). Op de website www.hvwk.nl en Facebook staan er nummers bij alle personen als hulpmiddel bij het reageren.

Historisch spreekuur 

Tijdens het historisch spreekuur, elke eerste zaterdag van de maand van 13.30 tot 16.30 uur in de Kaaskelder van de Hofboerderij in het Hofpark (centrum van Wateringen), is de foto ook in het echt te bekijken. Alle reacties komen op de website te staan. Op Facebook kunnen reacties direct worden geplaatst. De bundeling van alle reacties verschijnt in het ledenblad.