Sinterklaascomité De Lier: ‘De kinderen hebben er weinig van meegekregen”

Nieuws
De kinderen in De Lier hadden zaterdag 18 november alleen aandacht voor Sinterklaas.
De kinderen in De Lier hadden zaterdag 18 november alleen aandacht voor Sinterklaas. (Foto: PR)

Het comité dat de Sinterklaasintocht heeft georganiseerd in De Lier kijkt met een goed gevoel terug op zaterdag 18 november. Het was voor hen een andere intocht dan andere jaren, mede door de aankondiging van KOZP om in De Lier te komen demonstreren. 

“Het is jammer dat we hierdoor landelijk nieuws zijn geworden, want de randzaken hadden door de media de overhand. De berichtgevingen vooraf waren in sommige gevallen niet juist en wellicht heeft dit meer bezoekers van buitenaf gebracht”, aldus de organisatie. 

Aandacht voor Sint

De afgelopen week is er volgens het comité veelvuldig met de Gemeente Westland gesproken, zijn er diverse scenario’s besproken en goede afspraken gemaakt. Door de inspanning van de Gemeente Westland en de politie is de veiligheid op geen enkele wijze in gevaar geweest. “De kinderen hebben er weinig van meegekregen en hadden alleen maar aandacht voor de Goedheiligman.”

Dank

Het comité spreekt dan ook grote dank en waardering uit voor burgermeester Arends, die zich te houden heeft aan regels en wetgeving. Tijdens de intocht waren er zowel traditionele als roetveegpieten in het verregende dorp aanwezig en was het gezellig druk bij het Sinterklaashuis aan de Hoofdstraat in De Lier.