Speeltuin aan Mondriaan in Monster wordt voorlopig niet opgeknapt

Nieuws
De speeltuin wordt voorlopig niet verbeterd, maar voldoet wel aan alle veiligheidseisen.
De speeltuin wordt voorlopig niet verbeterd, maar voldoet wel aan alle veiligheidseisen. (Foto: Google Maps)

De speeltuin bij de Mondriaan in Monster wordt voorlopig niet opgeknapt. Dat blijkt uit een antwoord van het college van B en W op een schriftelijke vraag die in februari werd gesteld door CDA Westland.

Volgens CDA Westland werd bewoners van de Mondriaan in Monster in het najaar van 2023 verteld door de gemeente dat er nog voor de echte herfst zou beginnen een aanvang gemaakt zou worden met het opknappen en verbeteren van de speeltuin. “Daaraan voorafgaand is er heel plezierig contact geweest tussen de bewoners en de behandelende ambtenaren. Iedereen vol goede moed dus,” aldus CDA Westland. “Echter tot en met vandaag is er nog geen enkele actie geweest. Ook vragen zijn onbeantwoord gebleven. Het voorjaar is aanstaande en de ‘kleintjes’ willen weer graag gebruik maken van de speeltuin. We hebben maar één vraag: wanneer kan de buurt weer genieten van de speeltuin?” 

Niet in 2024

Het college van B en W antwoordt dat er inderdaad eerder bewonersparticipatie heeft plaatsgevonden voor de speeltuin. Er moeten echter veel speeltuinen worden vervangen. Daarom heeft het college besloten om de vervanging over een langere periode te verspreiden. Deze speeltuin zal daarom niet vervangen worden in 2024. Omwonenden ontvangen hierover snel meer informatie. Voor wie zijn of haar (klein)kinderen er wil laten spelen, geen zorgen: de speeltuin voldoet volgens de gemeente wel aan de veiligheidseisen.